Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 254 (8478)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primarii din Cornu Luncii și Rădășeni au semnat contractul pentru construcția rețelei de gaz metan în cele două comune

Duminică, 29 Octombrie 2023 (14:13:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarii din Cornu Luncii și Rădășeni, Gheorghe Fron, respectiv Neculai Perju, au semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru o rețea de gaz metan în cele două comune. Contractul a fost semnat cu reprezentanta asociației de firme care a câștigat licitația pentru realizarea lucrărilor. Primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a declarat că valoarea totală a investiției este de 83,4 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, printr-un proiect depus de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară formată din cele două comune. Întreaga rețea de gaz metan va avea 110 kilometri, din care 61,6 kilometri în comuna Cornu Luncii, în satele Cornu Luncii, Băișești, Brăiești, Dumbrava, Sasca Nouă și Sasca Mică, și 48,5 kilometri în Rădășeni, în satele Rădășeni, Lămășeni și Pocoleni.

Pentru Cornu Luncii se are în vedere racordarea la rețeaua de gaz a 1.970 de gospodării și a 20 de clădiri administrative, în timp ce la Rădășeni numărul consumatorilor casnici (gospodării) care se vor putea racorda la rețea va fi de 1.186, la care se adaugă 14 clădiri administrative. După semnarea contractului, primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a precizat că în celelalte trei sate din această comună va fi realizat un alt proiect pentru rețeaua de gaz metan. „Semnarea acestui contract reprezintă încheierea cu succes a mai multor etape desfășurate în decurs cu trei ani. Aducțiunea de gaz metan a reprezentat o prioritate pentru cele două comune și aduce un plus de confort și civilizație locuitorilor”, a spus Gheorghe Fron.

El a subliniat faptul că acest contract pentru construcția noii rețele de gaz metan din Cornu Luncii și Rădășeni este al doilea de acest gen din zona Fălticeni. În același timp, primarul din Rădășeni, Neculai Perju, a spus că lucrările vor începe în primăvara anului viitor, până atunci urmând să fie realizat proiectul tehnic. Neculai Perju a precizat că lucrările vor începe în același timp în ambele comune și se vor realiza în mai multe etape. ”Accesul la gaz va fi alocat odată cu recepția lucrărilor pe fiecare tronson în parte”, a arătat primarul din Rădășeni, care a mai adăugat că cele două comune au desemnat inclusiv operatorul care va furniza gazul metan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarii din Cornu Luncii și Rădășeni au semnat contractul pentru construcția rețelei de gaz metan în cele două comune.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarii din Cornu Luncii și Rădășeni au semnat contractul pentru construcția rețelei de gaz metan în cele două comune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei