Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 254 (8478)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbătoare

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, va acorda 150 de distincții „Meritul Bucovinei” la ședința solemnă de Ziua Bucovinei organizată în cazinoul din Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, va acorda 150 de distincții „Meritul Bucovinei” la ședința solemnă de Ziua Bucovinei organizată în cazinoul din Vatra Dornei. Consiliul Județean Suceava a aprobat, în ședința de vineri, organizarea în data de 28 noiembrie a unei ședințe solemne pentru evocarea a 105 ani de la Unirea Bucovinei cu România. Ședința va avea loc de la ora 12:00, la Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei, reabilitat și restaurat în totalitate. Evenimentul de la Vatra Dornei va începe cu evocarea însemnătății zilei de 28 noiembrie, Ziua Bucovinei, la 105 ani de la Unirea Bucovinei cu Țara, după care vor fi acordate distincțiile „Ordinul Bucovinei”. „Înainte de această ședință solemnă, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va oficia, de la ora 11:00, sfințirea noului Centru Muzeal „Cazinoul Băilor”. Apoi va urma ședința solemnă cu evocarea momentului Unirii Bucovinei cu România. Iar cei din Vatra Dornei vor organiza la rândul lor mai multe evenimente, inclusiv promovarea stațiunii turistice Bucovina. De asemenea, la Cazinoul Băilor din Vatra Dornei noi vom avea o expoziție pregătită care va rămâne cu caracter permanent, o expoziție a Muzeului Bucovinei despre Istoria Bucovinei, istoria orașului Dorna și despre istoria cazinoului”, a arătat Gheorghe Flutur. De precizat că distincția „Meritul Bucovinei” va fi acordată unor personalități, organizații și instituții pentru activitatea depusă în slujba intereselor și imaginii Bucovinei.

Cazinoul din Vatra Dornei a fost construit în perioada 1896-1898, proiectul fiind realizat de către arhitectul vienez Peter Paul Brang. Este considerat primul cazinou oficial din România, ridicat cu acceptul împăratului Franz Josef în Bucovina, aflată în acel moment sub administrarea Imperiului Austro-Ungar.

Proiectul de restaurare a clădirii-simbol din Bucovina a fost semnat în anul 2017, restaurarea efectivă fiind începută în 2019, Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor" urmând să aibă destinaţia principală de muzeu, administrat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Evenimentele de pe 28 noiembrie vor fi organizate printr-o asociere între Consiliul Județean Suceava - Muzeul National al Bucovinei, Centrul Cultural ,,Bucovina”- Arhiepiscopia Sucevei si Rădăuților și Consiliul Local Vatra Dornei. Organizarea evenimentele va costa peste 420.000 de lei, cei mai mulți bani, 221.857 de lei, fiind asigurați din bugetul Muzeului National al Bucovinei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, va acorda 150 de distincții „Meritul Bucovinei” la ședința solemnă de Ziua Bucovinei organizată în cazinoul din Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, va acorda 150 de distincții „Meritul Bucovinei” la ședința solemnă de Ziua Bucovinei organizată în cazinoul din Vatra Dornei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei