Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 254 (8478)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Locuri de muncă

Bursa pentru absolvenți s-a bucurat de o participare mare din partea angajatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, care a avut loc în cursul dimineții de vineri în Corpul E al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, a beneficiat de o participare importantă din partea angajatorilor, dar și din partea celor interesați de un loc de muncă. Organizatorii de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava, în colaborare cu USV, au anunțat că bursa a înregistrat un număr record de locuri vacante adresate absolvenților cu studii superioare, dar și multe absolvenților de studii medii și școli profesionale. Evenimentul s-a desfășurat în paralel și în alte două orașe ale județului, la sediul AJOFM de la Fălticeni și la Casa Germană din Rădăuți, cu începere de la ora 9.00.

În cadrul ofertei de locuri de muncă aflată în actualizare până în 24 octombrie, la Suceava erau înregistrate un număr de 143 de locuri vacante, ofertate de 25 de angajatori, la Fălticeni confirmaseră participarea 17 angajatori, cu 90 de locuri vacante, iar la Rădăuți 9 angajatori urmau să fie prezenți cu 26 de oferte. Între timp, numărul angajatorilor care au participat a ajuns la 59, numărul de locuri de muncă oferite în total la cele trei puncte fiind de 319. Angajatorii au oferit locuri vacante pentru studii medii în domenii precum administrativ, transporturi, ospitalitate, construcții, fabricarea mobilei, fabricarea hârtiei și cartonului, industria alimentară, asigurări, pază, reparații autovehicule și comerț, iar pentru absolvenți de studii superioare în specializări ca inginerie, economie și contabilitate, design industrial, management, achiziții, proiectări, automatizări, industrie alimentară, imobiliare, investiții.      

Anca Doina Capverde, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), ne-a declarat în timpul evenimentului de la USV: ”Ne bucură că sprijinul universității a fost atât de important, nu puteam să avem un partener în organizare mai potrivit decât USV. La bursă au fost acceptați absolvenți sau tineri aflați în curs de finalizare a studiilor, mulți cu studii din domeniul IT. Sunt căutați inginerii, de astă dată inclusiv inginerii din industria alimentară, pentru firme care vor să-și asigure posturile cu persoane cu studii superioare. E limpede că angajatorii au înțeles că nu-i mai pot angaja pe cei cu studii superioare pe poziții medii sau necalificate. Aici am reușit să aducem 31 de angajatori la Suceava, iar pe lângă ei vor fi prezenți și alți angajatori în celelalte două puncte ale târgului de joburi, Fălticeni și Rădăuți. Calificările cerute de angajatori sunt cam jumătate pentru studii superioare și tot atât pentru absolvenți de studii medii.”

Prezența celor interesați de un loc de muncă a depășit așteptările, un număr de 572 de solicitanți fiind prezenți în spațiile de organizare ale bursei. Din aceștia, 156 au fost selectați în vederea angajării. Ofertele prezentate de angajatori la bursă, rămase neocupate, vor fi mediate prin toate canalele de comunicare ale AJOFM Suceava, iar persoanele care nu au reușit să ajungă la eveniment pot consulta lista de locuri vacante pe pagina de Facebook a agenției sau afișată la parterul sediului din Suceava, str. Tudor Vladimirescu f.n..

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursa pentru absolvenți s-a bucurat de o participare mare din partea angajatorilor.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bursa pentru absolvenți s-a bucurat de o participare mare din partea angajatorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei