Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 235 (8459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur anunță că tinerii și antreprenorii vor dispune în parcul industrial de la Siret de ultimele inovații în domeniul tehnologiilor

Vineri, 6 Octombrie 2023 (15:12:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că tinerii și antreprenorii vor dispune în noul parc industrial de la Siret de ultimele inovații în domeniul tehnologiilor. Gheorghe Flutur și primarul din Siret, Adrian Popoiu, au inspectat lucrările de construcție a parcului din acest oraș, care se întinde pe o suprafață de 20 de hectare de teren. După vizită, primarul din Siret, Adrian Popoiu, a declarat că în parcul industrial se lucrează în momentul de față la mai multe investiții, care urmează să fie finalizate până la sfârșitul acestui an. Adrian Popoiu a subliniat că una dintre aceste investiții, Parcul Științific și Tehnologic, este unică în Moldova și este extrem de importantă pentru dezvoltarea zonei Siret, a Bucovinei și chiar a întregii regiuni de Nord-Est. El a arătat că acest parc este construit împreună cu Consiliul Județean Suceava și în parteneriat cu universitățile din Suceava și Cernăuți. „E o investiție importantă, care își va arăta adevărata valoare în viitor. Aici va fi prezentă știința, transferul tehnologic, aici va fi prezentă cercetarea în așa fel încât firmele care lucrează în zonă își vor putea digitaliza procesele lor tehnologice”, a declarat Adrian Popoiu. El a mai adăugat că tot în parcul industrial se construiește o școală pentru învățare permanentă care va avea toate dotările pentru ca „știința și cercetarea să poată fi transmise către comunitate și către mediul de afaceri”, precum și o sală și un teren de sport care vor fi folosite de tinerii care vor lucra în această zonă. El și-a exprimat speranța că în urma promovării acestui parc industrial, aici vor veni un număr cât mai mare de investitori.

·        Flutur: ”Vrem ca tinerii de la școlile profesionale, de la învățământul dual să vină aici și să se întâlnească cu producția”

La rândul său, Gheorghe Flutur a spus că parcul industrial de la Siret este situat la doi kilometri de vama Siret, foarte aproape de frontiera cu Ucraina. „Vrem ca aici tinerii, meseriașii să învețe ultimele inovații din domeniul tehnologiilor și să le aplice în firmele lor. Avem o zonă cu spații de învățat și vrem ca tinerii de la școlile profesionale, de la învățământul dual să vină aici și să se întâlnească cu producția”, a precizat Flutur, care a adăugat că spațiile construite în acest parc vor dispune de utilaje și aparatură ultramoderne. El a arătat că acest parc tehnologic va putea fi folosit și de cei care doresc să testeze diverse prototipuri pentru produse noi, aici un rol extrem de important avându-l Universitatea Suceava. Gheorghe Flutur a mai adăugat că extrem de importantă este și locația acestui parc industrial, pe granița de est a Uniunii Europene. ”Și asta pentru că apare o nouă oportunitate, reconstrucția Ucrainei. Și eu sunt convins că România va avea un cuvânt greu de spus. Eu cred că se va termina războiul ăsta și îmi doresc să se termine cât mai repede și noi trebuie să fim pragmatici. Avem firme care au nevoie de tehnologie nouă și aici la Siret este și școală și practică și mai sunt 20 de hectare de teren unde investitorii pot să vină să-și amplaseze firmele în apropiere de frontieră pentru a crea locuri de muncă și aici și peste hotare”, a afirmat președintele CJ Suceava. El a spus că zona vămii Siret trebuie să devină o zonă economică dinamică, așa cum s-a întâmplat și cu vama Borș la granița Uniunii Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță că tinerii și antreprenorii vor dispune în parcul industrial de la Siret de ultimele inovații în domeniul tehnologiilor.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur anunță că tinerii și antreprenorii vor dispune în parcul industrial de la Siret de ultimele inovații în domeniul tehnologiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei