Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 220 (8444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale ale Rădăuțiului, în ultima săptămână din septembrie

Marţi, 19 Septembrie 2023 (12:24:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultima săptămână din septembrie, la Rădăuți va avea loc un maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale. Proiectul cultural ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor” se va desfășura în perioada 27 septembrie - 1 octombrie 2023 și va cuprinde evenimente muzicale ce se vor desfășura la Casa de Cultură Rădăuți, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, Hipodromul Hergheliei Rădăuți, Judecătoria Rădăuți și Expo Moto Bucovina.

Proiectul diversifică oferta culturală existentă în Rădăuți și lărgește experiența artistică a publicului prin intermediul a șase evenimente, care se vor desfășura conform următorului program: Pop… la Hipodrom - Herghelia Rădăuți - 27 septembrie 2023, ora 18:00, Simona Șerban și Orchestra Casei de Cultură Rădăuți, dirijor Adrian Șerban, Vechi și Nou - Casa de Cultură Rădăuți, 28 septembrie 2023, ora 19:00, Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu, Maria Hrițcu, Radu Török (pian la șase și opt mâini), Expo Moto Blues – Expo Moto Bucovina, 29 septembrie 2023, ora 19:00, Blue Monday Ministers, Legile… Tangoului – Judecătoria Rădăuți, 30 septembrie 2023, ora 19:00, Cristi Horia (vioară), Costin Soare (chitară), Iuliana Diaconescu și Alexandru Curcuță (dansatori), Folclor la Muzeu - Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, 1 octombrie 2023, ora 14:00, Ionela Popescu și Orchestra Casei de Cultură Rădăuți, dirijor Adrian Șerban, Muzică veche în Sinagogă - Templul Mare Evreiesc din Rădăuți, 1 octombrie 2023, ora 18:00, Ansamblul de Muzică Veche ,,Anton Pann”.

Evenimentele vor fi prezentate de muzicologul Loredana Baltazar, alături de prof. dr. în istorie Daniel Hrenciuc. Accesul la toate evenimentele va fi gratuit.

PR proiect ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor”, Viviana-Maria Huțuleac, a transmis că prin intermediul evenimentelor organizate la Rădăuți, proiectul își propune să valorifice artiști locali și artiști de renume care vor  prezenta formule camerale rar întâlnite în zonă: voce, muzicuță și chitară; ansamblu de muzică veche cu instrumente de epocă; pian la șase și opt mâini; vioară și chitară, prin abordarea mai multor genuri muzicale: muzică veche, muzică clasică, blues, tango, muzică pop, folclor. În același timp, se dorește facilitarea accesului la cultură, muzică, istorie și arhitectură, formarea unui public al viitorului familiarizat cu un limbaj muzical divers și atragerea acestuia către spațiile de concert, în cadre încărcate de istoria și tradiția locului.

Proiectul cultural ,,Muzică și Istorie în Țara Fagilor” este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), organizat de Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, având ca parteneri: Herghelia Rădăuți, Judecătoria Rădăuți, Sinagoga Mare Rădăuți - Asociația Comunitatea Evreilor Rădăuți, Muzeul Etnografic ,,Samuil și Eugenia Ioneț”, fiind susținut de Expo Moto Bucovina și Primăria Municipiului Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale ale Rădăuțiului, în ultima săptămână din septembrie.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maraton muzical prezentat în edificii istorice și neconvenționale ale Rădăuțiului, în ultima săptămână din septembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei