Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 220 (8444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5756 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediție a Colocviului Internațional de Științe ale Limbajului, găzduită de USV

Marţi, 19 Septembrie 2023 (13:37:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După o perioadă de 8 ani, o nouă ediție a Colocviului Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu”, manifestare ştiinţifică de prestigiu, revine la Suceava, în organizarea Universității ”Ștefan cel Mare”. În perioada 20-24 septembrie, colocviul iniţiat în anul 1991 de marele lingvist român cu origini basarabene, Eugeniu Coșeriu, va aduna filologi marcanți din toată lumea, în cadrul celei de a XVII-a ediții. Prezent la primele cinci ediţii ale manifestării ce avea să devină una dintre emblemele învățământului umanist din universitatea suceveană, reputatul lingvist Eugeniu Coșeriu, Doctor Honoris Causa al USV și Cetățean de onoare al municipiului Suceava, şi-a lăsat amprenta în mod decisiv asupra acestor întâlniri academice, care au devenit itinerante în Suceava, Chişinău și Cernăuţi.

Peste 110 filologi, lingvişti, filozofi, profesori, cercetători, doctoranzi din Argentina, Belgia, Camerun, Chile, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Republica Moldova, România, Senegal, Spania, Ucraina, Uruguay vor interveni pe parcursul sesiunilor plenare şi în secţiuni, încercând să propună noi dimensiuni în cercetările din domeniul ştiinţelor limbajului. Tema propusă în cadrul acestei ediții este extrem de generoasă, fiind inspirată de lingvistica coşeriană, și anume: Timp şi limbaj. Printre cercetătorii care vor susţine alocuțiuni în plenurile colocviului îi amintim pe Johannes Kabatek, de la Universitatea din Zürich, Maria Carmen Alen Garabato, de la Universitatea „Paul Valéry” din Montpellier, Cristinia Paladian, de la Universitatea „Yuri Fedkovici” din Cernăuţi, Ludmila Zbanț şi Nina Roșcovan, de la Universitatea de Stat Moldova din Chişinău, Henri Boyer de la Universitatea „Paul Valéry” din Montpellier, Eugenia Bojoga şi Dumitru Cornel Vîlcu, de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Oscar Loureda Lapias, de la Universitatea din Heidelberg, Germania, Cristinel Munteanu, de la Universitatea „Danubius” din Galaţi, Alexandru Gafton, de la Universitatea „AlI. Cuza” din Iaşi,  Mircea A. Diaconu şi Sanda-Maria Ardeleanu, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

În cursul zilei de joi, 21 septembrie, ora 11.00, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” va avea loc ceremonia de conferire a titlului onorific de Doctor Honoris Causa al USV profesorului universitar și sociolingvistului francez Henri Boyer. Participanții vor participa de asemenea la momente culturale de calitate, organizate în parteneriat cu Primăria Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Muzeul Naţional al Bucovinei și Teatrul Municipal „Matei Vișniec” și se vor bucura de ospitalitatea bucovineană.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt și de această dată Agenția Universitară a Francofoniei, care rămâne un partener tradițional al manifestării, alături de Centrul de Reuşită Universitară, Centrul de Cercetare Analiza Discursului (CADISS) şi Centrul de Cercetare Interlitteras. Coordonatorii manifestării sunt prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu și prof. univ. dr. habil. Dorel Fînaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ediție a Colocviului Internațional de Științe ale Limbajului, găzduită de USV.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ediție a Colocviului Internațional de Științe ale Limbajului, găzduită de USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei