Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 211 (8435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Un echipaj al Colegiului de Artă ,,Ciprian Porumbescu” a obținut mențiune la un concurs naţional antidrog

Vineri, 8 Septembrie 2023 (13:07:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un echipaj al Colegiului de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, format din elevii Valentina Bazga, Sofia Chilariu, Andrei Pazari și Ștefan Muraru, a obținut o mențiune binemeritată la un concurs naţional antidrog. Sucevenii s-au clasat pe locul IV din 26 de echipe participante, din tot atâtea județe. Am aflat de la prof. coordonator Gabriela Hisem că proiectul educațional „Replică la droguri” și-a propus dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă, cu scopul de a promova modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber, ca alternativă la consumul de droguri, în rândul elevilor din învăţământul liceal, în anul şcolar 2022-2023.

Scopul proiectului a constat în prevenirea consumului de substanțe psihoactive printre elevii de liceu prin activități outdoor care promovează educația pentru sănătate, starea de bine, voluntariatul, comunicarea, precum și importanța luării unor decizii sănătoase și corecte de petrecere a timpului liber. Proiectul a fost împărțit în trei domenii: informare și conștientizare, stil de viață sănătos și alternative pentru timpul liber - activități outdoor și s-a adresat elevilor claselor a IX-a, a X-a și membrilor Consiliului Școlar al Elevilor.

„Am implicat elevii în diverse activități ca alternative la consumul de droguri, după cum urmează: concursuri școlare și extrașcolare, bal caritabil, cursul Media cuROST, Arta spectacolului, Concurs Mesajul meu Antidrog, Marș Antidrog, Antitutun și Antiviolență, Concurs de benzi desenate, iar sfârșitul de an a culminat cu participarea la Concursul Antidrog <Împreună>”, a completat prof. Gabriela Hisem.

Pentru că echipajul Colegiului de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava a obținut Premiul I la etapa județeană, s-a calificat la etapa națională a Concursului Antidrog, desfășurat la Centrul de Agrement ,,Luminița” din Eforie Nord.

„În momentul cazării, am fost instruiți cu privire la toate probele de concurs și despre faptul că proiectul PowerPoint câștigător al etapei județene reprezenta doar un sfert din punctajul final.

Programul a fost foarte încărcat, aveam activități, ateliere sau alte sarcini de rezolvat în permanență, am muncit oră de oră, zi după zi, în ciuda caniculei... Sumar, acele cinci zile au fost obositoare, dar pline de bucurie și de tot ce a însemnat întâlnirea cu elevii din alte județe, munca în echipă și legarea unor noi prietenii. Eram obosiți și munciți, dar sunt foarte sigură că pot vorbi în numele tuturor când spun că, pe cât de istoviți eram, pe atât de fericiți și mândri de noi ne simțeam, incluzând-o, bineînțeles, și pe doamna profesoară Gabriela Hisem”, spune eleva Valentina Bazga.

Echipajul sucevean s-a bucurat de fiecare activitate sau atelier la care a luat parte,  apicultură, tir cu arcul, modelaj, teatru, dans, limba engleză, dezvoltare personală, muzică și nu în ultimul rând atelierul antidrog.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un echipaj al Colegiului de Artă ,,Ciprian Porumbescu” a obținut mențiune la un concurs naţional antidrog.
 Vizualizări articol: 2132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un echipaj al Colegiului de Artă ,,Ciprian Porumbescu” a obținut mențiune la un concurs naţional antidrog0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei