Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 211 (8435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ca la 20 de ani?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, merge înainte, cu căldura și umiditatea binecunoscute celor programați în așa-numita sesiune de zi. Mergem și noi înainte, ceva mai selectiv, căci câte sesiune de noapte se pot lega? Pe Tiafoe și Shelton i-am lăsat spectatorilor americani să-i vadă, deși ultimul începe să se arate din ce în ce mai mult ca un bun internațional. Adică un jucător care va fi adoptat de multe categorii de fani de pe tot globul. Puști de 20 de ani, stângaci, big-big server fără a fi big, adică mare, acesta se află într-unul din acele momente ce pot defini o carieră. Cam ca atunci când Roger Federer l-a pensionat pe ”Pistol” Pete la Wimbledon. Acum, Ben Shelton a atins semifinala, cea mai înaltă fază la un turneu de Grand Slam din cariera sa abia începută, fază interzisă, de exemplu, unuia ca Rubliov, incomparabil mai experiementat. Așadar, în această noapte vom avea o semifinală Djokovic – Shelton, iar ceva îmi spune că nu va fi chiar plimbare în parc pentru campionul sârb. Iar dacă ar fi să semnez pentru o finală ”ca la 20 de ani”, vorba cântecului, între Alcaraz și Shelton, mi-e teamă că aș scrijeli hârtia. Cealaltă semifinală a onorat calculele hârtiei, fiind cea proiectată dintre Alcaraz și Medvedev. Dacă primul a trecut neașteptat de lejer de un Zverev totuși stors după duelul cu Sinner, sfertul rus dintre Medvedev și Rubliov a fost total diferit, deși s-a terminat tot în număr minim de seturi. Băieții ăștia au încins o luptă pe cinste, de arătau ca niște raci, cu tot tenul lor de caucazieni de la mama lor. Rubliov a fost câine, a încercat tot ce a putut, l-a împins pe Medvedev la limită, dar tot n-a reușit să-i smulgă barem un set. Daniil a avut nevoie în mai multe rânduri de inhalator, scăpându-i într-o pauză o zicere comico-apocaliptică, anume că ”într-o zi, va muri un jucător pe terenul ăsta!”. La care Ted, celebrul ursuleț de pluș, i-ar putea replica: Da, dar în toate celelalte, nu!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ca la 20 de ani?.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ca la 20 de ani?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei