Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 211 (8435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autoritățile sucevene caută soluții pentru autorizarea de către DSP și ISU a 251 de unități școlare din județ

Vineri, 8 Septembrie 2023 (17:59:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe instituții din județ au avut în zilele de joi și vineri mai multe ședințe comune pentru a găsi soluții pentru autorizarea de către DSP și ISU a nu mai puțin de 251 de unități școlare sucevene. Prefectura Suceava a transmis că în condițiile în care de pe 7 septembrie a intrat în vigoare Planul Național Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară aprobat la nivel național, precum și materialul informativ prezentat de către inspectorul școlar general în ultima ședință a Colegiului Prefectural cu privire la stadiul pregătirii unităților școlare din județ pentru anul școlar 2023-2024, prefectul Alexandru Moldovan a dispus o serie de măsuri în vederea deschiderii anului școlar în cele mai bune condiții în ceea ce privește siguranța preșcolarilor și elevilor, potrivit responsabilităților instituțiilor și autorităților județene. Astfel, joi seara, la sediul ISU Suceava a avut loc o ședință tehnică în care au fost analizate existența autorizației sanitare pentru fiecare unitate școlară și a autorizației/avizului ISU pentru clădirile în care se desfășoară activități de învățământ. La ședință, reprezentanții DSP Suceava au prezentat principalele motive din cauza cărora 251 de unități școlare din județ nu sunt avizate sau autorizate din punct de vedere sanitar, pe primul loc situându-se lipsa racordării la rețeaua centralizată de apă sau canal. DSP a transmis totuși că există și variante alternative prevăzute de legislație. „Totodată, s-a subliniat că desfășurarea în bune condiții a procesului instructiv-educativ la nivelul județului presupune asigurarea condițiilor igienico-sanitare pentru fiecare unitate de învățământ, conform prevederilor legale, argumentând dispunerea demersurilor imediate în vederea creșterii proporției de 66% de unități avizate sau autorizate sanitar”, a transmis Prefectura Suceava.

În același timp, prefectul a spus că vineri, la sediul Prefecturii a avut loc o ședință pentru implementarea la nivel județean a Planului Național Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară prin modificarea și completarea planului existent în funcție de prevederile legislative nou apărute, în timp ce la sediul Inspectoratului Școlar s-a desfășurat o întâlnire online între conducerile primăriilor și directorii de școli pentru identificarea soluțiilor legale pentru obținerea autorizațiilor DSP și ISU în cazul unităților școlare care funcționează fără deținerea acestor acte de autoritate. „Suntem în pragul deschiderii unui nou an școlar, și în acest context doresc să asigur opinia publică că autoritățile cu responsabilități directe sunt implicate în asigurarea unui climat de siguranță și securitate în instituțiile de învățământ”, a declarat Alexandru Moldovan, el adăugând că „am purtat o discuție deschisă cu directorii unităților școlare și primarii localităților unde momentan nu au fost eliberate autorizații sanitare și avize/autorizații de securitate la incendiu pentru școli, dorind să înțelegem dificultățile cu care aceștia se confruntă, aceste aspecte constituind obiectul a numeroase adrese, circulare și discuții anterioare. Am constatat interes din partea autorităților locale, în perioada următoare primarii și directorii școlilor urmând să opteze în funcție de particularitățile localității, ale unității școlare și de fondurile disponibile în bugetul local pentru una din variantele prezentate de către reprezentantul DSP, astfel încât unitățile de învățământ să își deschidă porțile oferind cele mai bune condiții în ceea ce privește siguranța preșcolarilor și elevilor, asigurarea stării de sănătate fiind un factor important”.

El a spus că autoritățile sprijină fără rezerve, în limitele cadrului legal existent, orice inițiativă care va duce la îmbunătățirea condițiilor de funcționare ale școlilor, dar în același timp vor monitoriza cu atenție modul în care cei cu responsabilități, în special primarii și directorii de școli, cunosc legea și acționează în sensul respectării ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoritățile sucevene caută soluții pentru autorizarea de către DSP și ISU a 251 de unități școlare din județ.
 Vizualizări articol: 406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoritățile sucevene caută soluții pentru autorizarea de către DSP și ISU a 251 de unități școlare din județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei