Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 205 (8429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Un tânăr brazilian, locotenent prim ajutor în armată, implicat în acțiuni de voluntariat, la Suceava

Vineri, 1 Septembrie 2023 (09:03:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marcelo Sebastiani da Cunha Gazzaneu, locotenent prim ajutor în armata braziliană, s-a implicat activ, ca voluntar, în mai multe proiecte sociale iniţiate de Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina.

Au fost două săptămâni în care voluntarii suceveni și voluntarul brazilian au colaborat excepțional, demonstrând cât de mare este puterea solidarității și angajamentului umanitar într-un context global.

„Marcelo Sebastiani da Cunha Gazzaneu, locotenent prim ajutor în armata braziliană, a adus cu el nu doar cunoștințe și abilități valoroase, ci și o pasiune puternică pentru voluntariat și ajutorarea comunităților vulnerabile. Într-o cultură în care voluntariatul internațional nu este foarte răspândit, Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina a deschis brațele pentru a-l primi pe Marcelo și a-l integra într-o serie de activități relevante”, au transmis reprezentanții asociației sucevene.

Voluntarul din Brazilia a lăsat, împreună cu voluntarii de la ROUA Info HUB, Centrul de Urgențe Sociale Suceava și CenRes Suceava, o amprentă de neuitat în comunitatea locală. A petrecut momente importante alături de copiii refugiați ucraineni, oferindu-le șansa de a experimenta muzica și cultura braziliană. A participat cu entuziasm la diverse evenimente, precum Tabăra de creație "ROUA" și expoziția tematică organizată pentru a sărbători Ziua Independenței Ucrainei. În proiectul „Împreună pentru o școală incluzivă”, coordonat de CenRes Suceava, Marcelo a contribuit la educația și bucuria copiilor din cătunul Țâmpoceni. Împreună cu alți voluntari, a organizat activități educative și recreative care au sprijinit dezvoltarea abilităților lingvistice și au adus zâmbete pe chipurile copiilor prin dans și joc. De asemenea, ne-au mai spus organizatorii acțiunilor de voluntariat, „Marcelo a întreprins o vizită în Ucraina, unde s-a imersat în realitățile locale și a explorat modalități de a sprijini persoanele cu dizabilități prin parteneriate transfrontaliere. A avut șansa să vadă impactul pozitiv al eforturilor organizațiilor precum Asociația obștească Zahyst, unde a aflat informații despre posibilitățile de parteneriat transfrontalier, în vederea apărării drepturilor persoanelor cu dizabilități și a susținerii acestora”.

 

·        Dezvoltarea educațională și culturală a elevilor

Marcelo a fost impresionat de inițiative precum transformările realizate în camera "DREAM" din cadrul Școlii nr. 5 din Cernăuți, un proiect susținut de Fundația Heks/Eper România și Norwegian Church Aid. Această cameră a prins viață ca un spațiu special destinat copiilor din Ucraina, oferindu-le un colț de bucurie și inspirație, unde micuții pot visa, învăța și se pot bucura într-un mediu prietenos și plin de culoare.

Voluntarul brazilian a avut privilegiul de a vizita Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Popasna, care, în contextul conflictului din Ucraina, și-a găsit o nouă casă la Crasna, împreună cu cei 90 de beneficiari adulți ai săi. A avut ocazia să facă un popas și la Gimnaziul din Crasna, o școală care oferă educație în limba română, unde alături de echipa Asociației Institutul Bucovina s-a întâlnit cu echipa de conducere a școlii pentru a împărtăși idei și perspective, fiind impresionat de angajamentul lor față de dezvoltarea educațională și culturală a elevilor.

 

·        Diplomă de recunoștință

Perioada de voluntariat a lui Marcelo Sebastiani da Cunha Gazzaneu în cadrul Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina s-a încheiat într-un mod emoționant. Echipa asociației a organizat o întâlnire specială pentru a împărtăși gânduri și aprecieri. Președintele Asociației Institutul Bucovina, Petru-Vasile Gafiuc, i-a înmânat lui Marcelo o diplomă de recunoștință, subliniind impactul pozitiv pe care l-a avut asupra comunității. „Această experiență de voluntariat internațional reprezintă un exemplu concret de solidaritate globală și implicare activă. Marcelo Sebastiani da Cunha Gazzaneu a demonstrat că acțiunile individuale pot contribui semnificativ la construirea unui viitor mai bun și mai umanitar”, a spus Petru-Vasile Gafiuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr brazilian, locotenent prim ajutor în armată, implicat în acțiuni de voluntariat, la Suceava.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tânăr brazilian, locotenent prim ajutor în armată, implicat în acțiuni de voluntariat, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei