Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 193 (8417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Flutur vrea să interacționeze și online cu diaspora, după modelul dialogului ÎPS Calinic cu enoriașii

Vineri, 18 August 2023 (14:17:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dialogul președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, cu sucevenii din diaspora se va extinde, de la tradiționalele întâlniri din luna august, pe tot parcursul anului, în mediul online. La întrunirea care a avut loc vineri, la Sala Unirii a Palatului Administrativ, Gheorghe Flutur i-a îndemnat pe sucevenii plecați la muncă sau stabiliți în străinătate să-i trimită mesaje cu problemele pe care le au și eventuale sugestii pentru îmbunătățirea relației administrație publică-cetățean. Șeful administrației județene a făcut referire la rubrica „Răspunsul Ierarhului” de pe pagina web a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, prin care Înaltpreasfințitului Părinte Calinic răspunde la întrebările pe care i le trimit enoriașii prin email. 

„Haideți să facem o comunicare online, că acum se poartă. Scrieți-ne! Mă uitam la Înaltul Calinic cum procedează cu enoriașii, ce dialoguri aprinse sunt. Nu suportă comparații, dar pe bune, diaspora, scrieți-ne! Într-un forum din ăsta nu-ți vin lucruri plăcute, dar le înghițim, că asta-i viața. Luăm notă de ele și încercăm să schimbăm câte ceva”, a spus Flutur. Președintele administrației județene este de părere că un astfel de forum de discuții online cu sucevenii din diaspora „va fi incomod, aspru, dar îți va da și foarte multe idei”. În acest context, provocarea lui Gheorghe Flutur a fost: „Criticați-ne, treziți-ne, urzicați-ne, să fim interactivi, să nu ne formalizăm. Altfel, bifăm șapte oameni cu papion și cu cravată pe o scenă și apoi plecăm. Cu ce am rămas din asta?  N-am rămas cu nimic și nu cred că este corect. Vine vremea să gândim mult mai activ decât am făcut-o până acum”.

În cadrul întâlnirii de vineri, la care au participat suceveni din diaspora, primarul de Suceava, Ion Lungu, prefectul Alexandru Moldovan, PS Damaschin Dorneanul, episcop vicar ar Arhiepiscopiei Sucevei și Răduților, parlamentari și reprezentanți ai instituțiilor care au conexiuni cu problemele celor plecați la muncă peste hotare, Flutur a mai spus că trebuie discutat inclusiv despre ce își doresc oamenii pentru a se întoarce acasă. „Noi și Iașiul suntem campioni la copii care se nasc în străinătate. Tragem apă, canal, facem drumuri pentru cine? Pentru case pustii, cu steag negru la poartă, că bunicul a murit și copilul e în Anglia?”, a întrebat retoric șeful administrației județene, în susținerea ideii că pentru dezvoltarea zonei și creșterea atractivității plaiurilor natale legăturile între sucevenii din străinătate- administrație- sucevenii de acasă trebuie să fie mult mai puternice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea să interacționeze și online cu diaspora, după modelul dialogului ÎPS Calinic cu enoriașii.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur vrea să interacționeze și online cu diaspora, după modelul dialogului ÎPS Calinic cu enoriașii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei