Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 185 (8409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment grandios la Salcea, cu Smiley, Connect-R, foc de artificii, sport și educație rutieră

Miercuri, 9 August 2023 (18:38:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria orașului Salcea va organiza pentru prima dată în oraș un eveniment de anvergură pentru marele public, cu nume mari din muzică, jocuri și întreceri sportive, expoziție a tehnicii Poliției, Jandarmeriei și Pompierilor, exerciții demonstrative, cele două zile de sărbătoare urmând a se încheia cu un foc de artificii.

 ”Împreună în orașul Salcea” va avea loc în zilele de 14 și 15 august, în Parcul Mereni, o locație accesibilă, aflată la intrarea în Plopeni dinspre Suceava, pe partea stângă.

”Eu, ca primar, și consiliul local reprezentăm întreaga comunitate și este datoria noastră de a oferi și momente artistice, manifestări pentru fiecare categorie de vârstă. Evenimentul, o premieră la Salcea, este gândit în special ca un mesaj de unitate, în încercarea de a combate ura, denigrarea ori discriminarea etnică, politică sau socială”, a declarat Ezekiel Belțic, primarul orașului Salcea.

 

•        Muzică, expoziții, simulare de accident rutier și sport cu premii pentru toți copiii participanți

 

Organizatorii au ținut cont de gusturile multor tineri, iar pe lista numelor vedetă se află Andrea Bănică și Smiley, luni, 14 august, de la ora 21.00, respectiv Cabron și Connect-R, pe 15 august, după ora 22.00.

Aproape de miezul nopții, pe 15 august, va avea loc și un grandios foc de artificii.

Organizatorii au fost însă atenți la mai toate categoriile de gusturi și oferă publicului (așteptat și din municipiul Suceava și nu numai) manifestări variate.

Pe 14 august, de la ora 13.00, în același Parc Mereni, cu sprijinul direct al Poliției, Jandarmeriei și al ISU, va fi prezentată tehnica de lucru a celor trei structuri, dar și exerciții demonstrative. Sunt așteptați inclusiv câinii polițiști, specializați în intervenții la evenimente.

Se va insista și pe latura educativ-preventivă, astfel că va fi simulat un accident rutier în care se vor prezenta două scenarii: când șoferul lovește un pieton și părăsește locul faptei, respectiv când rămâne și acordă ajutor, dar și stingerea unui incendiu.

Tot luni, 14 august, de la ora 16.00, vor începe competițiile sportive, cu traseu aplicativ, concurs de ciclism și de atletism. Competițiile sportive vor fi pe categorii de vârstă, inclusiv pentru adulți, iar cei care vor participa sunt rugați să vină îmbrăcați în echipament sportiv și să aibă bicicletă.

La final, toți copiii care vor participa la competiții vor fi premiați de sponsorii locali ai evenimentului în cadrul unei campanii de încurajare a mișcării.

 

·       Folclorul va fi și el bine reprezentat

 

Marți, 15 august, de la ora 16.00, va avea loc și un bogat spectacol folcloric, în cadrul căruia vor evolua Fanfara din Stamate, Fanfara Izvorașul Liteni, Ansamblul studențesc ”Arcanul”, Grupul Folcloric ”Bujori de Munte” Cârlibaba, Plaiurile Pojorâtei, Ansamblul Sălceanca (interpreți de muzică populară locali), Călin Brăteanu, Elisa Hechelciuc, Nicoleta Hafiuc, Gheorghiță Rotaru, Lenuța Rusu, Simona Matachi, Cătălina Rotaru, Didi Cojocariu și Fetele din Botoșani.

 

•        Invitație pentru toți sucevenii, nu doar pentru cei din Salcea

 

După cum se poate observa, organizatorii au încercat să acopere o gamă foarte variată de gusturi muzicale, cu acoperirea tuturor categoriilor de vârstă.

Primarul orașului Salcea a subliniat că evenimentul este dedicat în principal localnicilor, dar la cele două zile de manifestări pot participa și sunt invitați toți doritorii (inclusiv la probele sportive), fără a avea de achitat vreo taxă.

 

•        Restricții de trafic și apel la înțelegerea conducătorilor auto

 

Un astfel de eveniment cu public numeros va aduce și probleme de trafic, astfel că organizatorii fac apel ca locuitorii din Plopeni și Mereni, pe cât posibil, să vină pe jos la locul de desfășurare a evenimentelor (Parc Mereni). Asta cu atât mai mult cu cât parte din strada Palagheni (în zona unde are loc ”Împreună în orașul Salcea”) va fi închisă.

Mai mult, locuitorii din Plopeni (străzile Palagheni, Păieni, Adunării, Dobroaia, Zorilor și Baladei) sunt rugați insistent să nu își lase mașinile pe partea carosabilă, pentru a nu îngreuna traficul. 

Primăria Salcea va organiza distinct în perioada următoare și evenimente religioase, pentru fiecare comunitate religioasă, având discuții în acest sens cu reprezentanții cultelor (comunitatea evanghelică și cea ortodoxă) ce își desfășoară misiunea în orașul Salcea, pentru a fi satisfăcute dorințele comunităților religioase.

Primarul Ezekiel Belțic a ținut să transmită mulțumiri tuturor celor care sunt implicați în organizarea acestui eveniment major pentru Salcea, în special lui Călin Brăteanu, directorul Centrului pentru Conservarea și Promovarea culturii tradiționale din cadrul Centrului Cultural Bucovina, și lui Cezar Duduman și Cristian Iavni, de la Primăria Salcea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eveniment grandios la Salcea, cu Smiley, Connect-R, foc de artificii, sport și educație rutieră.
 Vizualizări articol: 3766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Eveniment grandios la Salcea, cu Smiley, Connect-R, foc de artificii, sport și educație rutieră4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei