Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 171 (8395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Senatorul Gheorghiță Mîndruță la Forumul ONU de la New York: „Agresiunea ilegală și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei amenință ordinea internațională bazată pe reguli”

Luni, 24 Iulie 2023 (14:07:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Gheorghiță Mîndruță, membru al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare (GRUI), a făcut parte din delegația națională a României la sesiunea 2023 a Forumului politic la nivel înalt al ONU privind dezvoltarea durabilă. În această calitate, Gheorghiță Mîndruță a participat la New York, în perioada 17-20 iulie a.c., la lucrările Forumului și la reuniunea organizată de Uniunea Interparlamentară (UIP) cu ocazia acestui eveniment. 

În intervenția sa, senatorul sucevean a menționat adoptarea, de către România, a unui nou set de Indicatori Naționali de Dezvoltare Durabilă meniți să asigure monitorizarea eficientă a implementării strategiei în acest domeniu, inclusiv din perspectiva progreselor sociale și de mediu.

Gheorghiță Mîndruță a subliniat că noul set include indicatori referitori la utilizarea resurselor, consumul de energie, emisiile de dioxid de carbon. El a mai vorbit și despre platforma online „România Durabilă”, care conține indicatori naționali și europeni, dar și barometre care măsoară percepția opiniei publice privind Obiectivele Dezvoltării Durabile. În încheiere, senatorul Mîndruță a subliniat că pacea și securitatea sunt condiții fără de care nu se poate pentru realizarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă. El consideră că agresiunea ilegală și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei amenință ordinea internațională bazată pe reguli, pacea și securitatea globală, și are consecințe grave în plan economic și umanitar, accentuând provocările legate de implementarea Obiectivelor Dezvoltării Durabile.

„Astăzi, mai mult ca niciodată, trebuie să punem accentul pe conexiunile dintre dezvoltare, aspectele umanitare și pace, să intensificam eforturile pentru prevenirea conflictelor și să promovăm reziliența societăților noastre prin soluții cât mai incluzive. Iar parlamentele trebuie să fie principalii promotori ai acestor imperative”, a subliniat senatorul Mîndruță. De precizat că delegația României la New York , condusă de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a inclus și reprezentanți ai Guvernului și societății civile, iar din partea Parlamentului a participat și deputatul Ioan Cupșa, membru al Comitetului Director al GRUI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Gheorghiță Mîndruță la Forumul ONU de la New York: „Agresiunea ilegală și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei amenință ordinea internațională bazată pe reguli”.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Senatorul Gheorghiță Mîndruță la Forumul ONU de la New York: „Agresiunea ilegală și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei amenință ordinea internațională bazată pe reguli”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei