Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 169 (8393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tradiții

Gheorghe Flutur: „Eu vin din filmul ăsta al Bucovinei și nu mă voi preface niciodată, cu toate riscurile unor critici”

Vineri, 21 Iulie 2023 (18:40:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus, vineri, în deschiderea Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” din Câmpulung Moldovenesc, ajuns la a 34-a ediție, că „el vine din filmul ăsta al Bucovine și nu se va preface niciodată”. Gheorghe Flutur a ținut să facă această afirmație, după ce în marea horă care a avut loc în deschiderea spectacolelor din cadrul festivalului a compus pe loc mai multe strigături pe care le-a cântat alături de gospodari. Intrat în horă alături de dansatorii de pe scena festivalului, Gheorghe Flutur a avut mai multe strigături populare, printre care și una inspirată de căldura mare de afară: „Vai de mine mor de cald, nu am o baltă să mă scald. Este una lângă noi, da-i plină de broaște moi. Este una mai departe, dar îi plină de broaște moarte. M-aș băga și m-aș scălda, dar mă tem că m-oi ‘neca”. Apoi, în discursul din deschiderea oficială a festivalului, Gheorghe Flutur a spus că „s-a încălzit” puțin în timpul horei și a cântat mai multe strigături. „Iertat să fiu că m-am înfierbântat puțin în hora asta mare a Câmpulungului, dar să știți că și asta face parte din viață. Cu riscul de a mai încasa niște critici, pentru că știți bine că nu scap zilnic de ele. Dar mi-s dragi și cei care mă critică pentru că fac ceea ce-mi place. Eu vin din filmul ăsta al Bucovinei, nu mă voi preface niciodată. Și cu toate riscurile ale unora care critică, Bucovina trebuie iubită, trebuie vizitată, trebuie dansată și trebuie promovată. Cred că și prin cultură, și prin tradiții, și folclor putem să devenim mai puternici”, le-a transmis Gheorghe Flutur celor prezenți la deschiderea Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”. El a adăugat că toate frumusețile județului Suceava merită să fie puse în valoare pentru „a le face cu ochiul” turiștilor care vor să vină în Bucovina. Șeful administrației județene a adăugat că tocmai din acest motiv sunt organizate evenimente „mai cu ștaif”, așa cum este și Festivalul “Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc, la care participă aproape 40 de formații din cinci țări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur: „Eu vin din filmul ăsta al Bucovinei și nu mă voi preface niciodată, cu toate riscurile unor critici”.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gheorghe Flutur: „Eu vin din filmul ăsta al Bucovinei și nu mă voi preface niciodată, cu toate riscurile unor critici”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei