Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 168 (8392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Peste 100 de elevi de la Școala „Ioan Ciurea” Fălticeni au participat la Școala de Vară, ediția a VIII-a

Joi, 20 Iulie 2023 (14:22:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 100 de elevi din clasele primare și gimnaziale de la Școala „Ioan Ciurea” din Fălticeni au participat, în perioada 10-14 iulie 2023, la Școala de Vară, ediția a VIII-a.

După cum am aflat de la prof. dr. Marius-Claudiu Pintilii, directorul școlii organizatoare, activitățile desfășurate pe perioada Școlii de Vară au avut ca temă „Școala prietenoasă și creativă”.

„Scopul programului Școala de Vară este dezvoltarea abilităților de viață ale elevilor într-un mediu educațional orientat spre consolidarea stării de bine. Proiectul aprobat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni, implicând cinci tipuri de activități derulate sub îndrumarea a 16 cadre didactice: educație pentru sănătate, educație rutieră, ateliere de autocunoaștere și dezvoltare personală, ateliere de creație plastică și activități recreative”, a adăugat directorul Marius-Claudiu Pintilii.

Implementarea programului a fost facilitată de parteneriatele încheiate cu diverse instituții și ONG-uri. Reprezentanții Detașamentului de Pompieri - SMURD Fălticeni (plt. adj. Florin Tanasă, plt. adj. Gheorghe Isăilă, plt. adj. Irinel Costea și voluntarul Ilie Zettel) le-au prezentat copiilor măsurile de intervenție și de prim ajutor în situații de urgență.

Psihologul Cristina Lemni a coordonat workshopurile de dezvoltare personală, iar coregraful Caterina Moldovanu de la Clubul Copiilor Fălticeni i-a provocat pe elevi să ia parte la diverse dansuri sincron.

La Grădinița „Scufița Roșie” Fălticeni, cu sprijinul directorului Magda Zetu, s-au desfășurat atelierele de creație plastică, iar la sediul Poliției Locale Fălticeni, directorul Paul Buhlea le-a prezentat copiilor specificul activității polițiștilor locali.

În cele cinci zile, voluntarii Grupului Local de Tineret „Aripi în Europa” s-au implicat în organizarea jocurilor și a activităților recreative. „Activitățile derulate în contexte variate au constituit inedite experiențe de învățare nonformală, care au vizat dezvoltarea abilităților de viață ale elevilor”, a completat directorul Marius-Claudiu Pintilii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de elevi de la Școala „Ioan Ciurea” Fălticeni au participat la Școala de Vară, ediția a VIII-a.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 100 de elevi de la Școala „Ioan Ciurea” Fălticeni au participat la Școala de Vară, ediția a VIII-a5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei