Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 129 (8353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Peste 150 de copii au participat la acţiunea „Bucurie prin mişcare”, ediția a III-a

Luni, 5 Iunie 2023 (15:13:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 150 de copii au participat la acțiunea „Bucurie prin mişcare”, ediția a III-a, pe 2 iunie, pentru a marca Ziua Internațională a Copilului. Evenimentul a fost organizat de Asociația „Euroactiv”, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Asociația „Plai Străbun”, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, Asociația „Alecs Group” și Asociația „Darul Binecuvântării”.

Copiii au fost implicați în activități interactive, ateliere de lucru, totul culminând cu participarea lor la Cupa socială „Bucurie prin mișcare”, competiție la care s-au înscris și minorii din centrele de plasament și din sistemul de protecție a copilului.

Elevii au luat parte și la activități de educație rutieră sau siguranță în mediul online, coordonate de reprezentanți din cadrul IPJ Suceava, care au purtat discuții interactive cu cei mici, specifice vârstei, pe teme de siguranță rutieră, siguranță în mediul școlar și siguranța lor atunci când se află singuri acasă.

Și jandarmii suceveni au prezentat tehnica din dotare, dar și câinii de serviciu, copiii fiind atrași de câteva acțiuni concrete: simularea unor intervenții. Salvatorii SMURD au fost și ei prezenți la activitate, prin acțiuni de sprijinire și soluționare în caz de pericol al sănătății.

 

·        Premiere

În cea de-a doua parte a activităților dedicate Zilei Copilului, a avut loc  premierea Cupei sociale „Bucurie prin mișcare”. „Au fost activități încărcate cu energia specifică copilăriei, care i-au bucurat atât pe participanții la eveniment, cât și pe organizatori, menite să promoveze mișcarea în pofida altor activități antisociale, ca alternativă la acte de violență, bullying, consum de tutun, de droguri și de alcool, promovând un stil de viață sănătos prin mișcare, jocuri sportive, acțiuni în aer liber și în echipă”, au transmis organizatorii.

Toți copiii au primit cadouri din partea sponsorilor. Clasamentul final al competiției sociale a fost prezentat de inspectoratul școlar prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu, vicepreședinta Asociației „Euroactiv”, alături de generalul de brigadă Ionel Postelnicu, inspector-șef la Inspectoratul de Jandarmi al Județului Suceava: Locul I - Centrul de Servicii Sociale pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni - Școala Gimnazială Gulia; Locul II: Centrul de Servicii Sociale „Micul Prinț” Suceava - Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți; Locul III: Centrul de Servicii Sociale multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Gura Humorului - Școala Gimnazială Verești; Locul III: Centrul de Servicii de protecție pentru copilul aflat în dificultate Solca - Școala Gimnazială Vadu Moldovei. 

„La finalul competiției, luptătorii Serviciului Pentru Acțiuni Speciale au prezentat procedee de imobilizare și de autoapărare, copiii participând la activități sub sloganul <Fii inteligent, nu violent!>. Comisarul-șef de poliție Ionuț Epureanu a transmis mesaje de prevenție tuturor participanților la competiție, mesaje de prevenire a bullyingului, de prevenire a consumului de alcool, de tutun și de droguri, dezbateri pe tema alegerii anturajului de <prieteni>, mai ales la vârste mici, siguranța pe net, conduita copiilor pentru bazele unei societăți mai bune”, au completat organizatorii, care, cu sprijinul partenerilor, vor oferi tuturor copiilor participanți o excursie în vacanța de vară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 150 de copii au participat la acţiunea „Bucurie prin mişcare”, ediția a III-a.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 150 de copii au participat la acţiunea „Bucurie prin mişcare”, ediția a III-a5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei