Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 129 (8353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„Micii Picasso” au expus la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava

Luni, 5 Iunie 2023 (14:09:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

25 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 4 și 21 de ani, coordonați de prof. Pușa Pîslaru, au expus la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava de Ziua Internațională a Copilului. „Micii Picasso” sau „îngerii de lumină”, așa cum îi numește coordonatoarea lor, s-au bucurat să-și vadă lucrările pe simeze, să fie apreciați și să primească diplome și cadouri din partea organizatorilor.

Expoziția poate fi vizitată până pe 25 iunie 2023 și a fost organizată de prof. Pușa Pîslaru, în colaborare cu Asociația „Artă și Umanitate”, președinta asociației fiind artistul plastic Lucia Pușcașu, prezentă la vernisaj, și Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava.

„Arta purifică sufletul de praful vieții de fiecare zi”, spunea Pablo Picasso, acesta fiind și mottoul expoziției. Prof. Pușa Pîslaru, artist plastic, bucovineancă prin adopție (născută la Solești, Vaslui), „este atrasă în special de potenţele vitale ale spaţiului, ale unei naturi viguroase, exultând plurisenzorial de seve, sănătate şi amintiri de legendă... Arbori şi flori, văi şi înălţimi, dezvăluie în lucrările pictoriţei o anume individualitate, un orizont şi o receptivitate a unui peisaj comunicat solidar sau solitar...”, după cum afirma la un moment dat criticul şi istoricul de artă Gh. Macarie.

În general, prof. Pușa Pâslaru lucrează cu copii care au vârste între 4 și 12 ani. Iubește copiii și se dedică total orelor de pictură cu „Micii Picasso”, o oră de pictură însemnând un echilibru între minte, trup și suflet. A pregătit zeci, poate sute de elevi, pentru că, spune ea, vrea să predea ștafeta mai departe. Își dorește ca elevi de-ai ei să devină profesori, artiști plastici, care la rândul lor să pregătească alte generații. Crede că asta este menirea ei, să-i învețe pe cei mici, în atelierul de pictură, tainele acestei arte pe care ei să o iubească și să o îmbrățișeze, poate, pentru toată viața.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Micii Picasso” au expus la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Micii Picasso” au expus la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei