Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 111 (8335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Corul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, concerte extraordinare la Augsburg și Thierhauften, în Bavaria

Luni, 15 Mai 2023 (11:24:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a susținut două concerte în Bavaria, în cadrul „Săptămânii Europei”, în baza unui parteneriat cultural semnat între Institutul Bukovina și Universitatea din Augsburg, pe de o parte și Arhiepiscopie, de cealaltă parte. Primul concert a fost în data de 10 mai a.c., în Barfüßerkirche, în Augsburg, iar al doilea în 11 mai, în localitatea Thierhaupten. Unul dintre jurnaliștii germani prezenți la ambele concerte a declarat că a fost „extraordinar, fantastic, încă adânc impresionat”.  

Preotul Mihai Cobziuc, consilier eparhial la Biroul de Relații pentru Minorități al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la inițiativa căruia s-au pus bazele parteneriatului în domeniile cultural și social cu Institutul Bukovina și Universitatea din Augsburg, a declarat că în Gerrmania au fost 10 din cei 25 de membri ai Coralei preoțești „Ștefan Nosievici” a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. În deschidere, corul a cântat „Odă bucuriei”, partea din Simfonia a 9-a de Ludwig van Beethoven care a devenit Imnul Europei, apoi muzică religioasă liturgică bizantină din spațiul românesc și piese românești, ucrainene și germane, un proiect numit „Redescoperiri muzicale din sud-estul Europei”. „A fost ca o misiune, să ducem cântul bizantin în spațiul european, din acest spațiul multietnic, multicultural și multireligios, care este Bucovina”, a declarat preotul Cobziuc, iar preotul Ciprian Curcă a spus că cele două concerte au însemnat „bucuria de a dărui, în Săptămâna Europei, din valorile noastre creștine, ortodoxe și europene”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, concerte extraordinare la Augsburg și Thierhauften, în Bavaria.
 Vizualizări articol: 950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Corul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, concerte extraordinare la Augsburg și Thierhauften, în Bavaria5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei