Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 86 (8310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Suceveanul Vladimir Rebenciuc, în vârstă de doar 7 ani, face senzație în Campionatul Național de Karting

Joi, 13 Aprilie 2023 (16:26:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Vladimir Rebenciuc este un puști sucevean pasionat de automobilism, care a început să practice kartingul în martie anul trecut, pe circuitul de la Bacău.

La primul concurs din viața sa, desfășurat la București, două luni mai târziu, în cadrul Categoriei Promo, micuțul pilot sucevean a ocupat un dătător de speranțe loc 5, din 17 concurenți prezenți la start. Peste alte două săptămâni, Vladimir a debutat în stil de mare campion în Campionatul Național, izbutind să treacă primul linia de sosire a cursei contând pentru runda inaugurală a sezonului. A urmat o nouă clasare pe podium, locul 3, în etapa a II-a, după care, pentru că a împlinit vârsta de 7 ani, a fost promovat la categoria următoare, intitulată Pufo, destinată copiilor cu vârsta maximă de 10 ani. Aici, Vladimir a concurat în următoarele 4 din cele 6 etape ale Campionatului Național, încheind cursele în zona de mijloc a clasamentului, ceea ce este un lucru remarcabil ținând cont că s-a întrecut cu adversari care practică acest sport cu mult timp înaintea sa.

La finalul Campionatului Național de Karting din 2022, în ierarhia generală a Categoriei Pufo, suceveanul nostru s-a clasat pe poziția a 10-a din 24 de participanți. Punctajul său a provenit din doar 4 curse, deoarece în primele două etape ale Campionatului Național a concurat la Categoria Promo.

Întrucât competiția internă s-a încheiat în luna octombrie, Vladimir s-a antrenat astă iarnă împreună cu coechipierii săi de la Borțov Racing Team pe diferite circuite din Italia. Fiecare sesiune de antrenament s-a întins pe durata a patru zile, de dimineața până seara.

Părinții ne-au dezvăluit că Vladimir îndrăgește la maximum sporturile cu motor, este fascinat de tot ce înseamnă fenomenul Formula 1, însă este foarte bun și la învățătură, fiind elev în clasa întâi la Școala Gimnazială Numărul 3 din Suceava.

Karturile de la categoria unde Vladimir concurează pot dezvolta o viteză de până la 70 de kilometri pe oră, iar acest lucru îi sporește copilului atenția și concentrarea, ajutându-l totodată să devină mai echilibrat, calculat și responsabil.

Vladimir și părinții săi sunt conștienți de sacrificiile pe care trebuie să le facă pentru această pasiune, care le ocupă o mare parte din timpul liber, mai ales în perioada concursurilor. Obiectivul său pentru anul 2023, chiar dacă este printre cei mai tineri dintre piloții care se întrec la Categoria Pufo, este clasarea pe podium atât în Campionatul Național de Karting, la Cupa României, cât și în cadrul Karting Masters România, aceasta din urmă fiind o competiție puternică, organizată în mai multe țări europene.

Interesant este că acest hobby al lui Vladimir l-a molipsit și pe frățiorul său mai mic, Andrei, care după ce l-a însoțit la câteva concursuri s-a îndrăgostit și el de automobilism. A început să se antreneze sârguincios și s-a familiarizat deja cu kartingul, urmând să se afle în 2023 pe tabloul de concurs al Categoriei Promo din cadrul Campionatului Național și al Karting Masters România.

În încheiere, trebuie spus că acest sport spectaculos nu este deloc unul ieftin. Pentru achiziționarea kartului propriu-zis, întreținerea acestuia și continuând cu echipamentul de protecție, ca să nu mai spunem de participarea la antrenamente și concursuri, este necesar un buget semnificativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Vladimir Rebenciuc, în vârstă de doar 7 ani, face senzație în Campionatul Național de Karting.
 Vizualizări articol: 952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveanul Vladimir Rebenciuc, în vârstă de doar 7 ani, face senzație în Campionatul Național de Karting0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei