Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 71 (8295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

800 de elevi au absentat de la prima probă a simulării bacalaureatului

Luni, 27 Martie 2023 (16:13:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luni, 27 martie, s-a desfășurat simularea probei la limba română din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea 2023.

La această probă au fost prezenți 4.989 elevi, din cei 5.788 înscriși, 799 absentând de la probă.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, 21 de elevi au solicitat să susțină această probă în condiții speciale, după cum urmează: mărirea cu maximum 2 ore a timpului destinat efectuării lucrărilor scrise pentru 6 elevi, dintre care un elev beneficiază și de accesul în sala de examen cu dispozitiv medical specific – glucometru, iar un elev de condiția redactării lucrării prin dictare de către candidat către un profesor asistent; mărirea timpului destinat efectuării lucrărilor scrise cu 1 oră pentru 14 elevi, dintre care 11 beneficiază și de condiția susținerii probelor de examen cu suportul interpretului mimico-gestual, iar un elev de accesul în sala de examen cu dispozitive medicale specifice – dispozitiv de măsurare continua a glicemiei, pompă de insulină; susținerea examenului în sală separată, în prezența unui însoțitor pentru un elev.

Cât privește subiectele, la punctul I, atât elevii de la profilul uman, cât și cei de la real au primit un fragment la prima vedere din Vasile Tițescu – „L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu”, pe baza căruia au fost formulate o serie de cerințe.

Primul subiect valora 50 de puncte. Subiectul al II-lea a avut în prim-plan poezia „Versuri” a lui Tudor Arghezi, elevii trebuind să comenteze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

La subiectul al III-lea, elevii de la profilul uman au avut de scris un eseu pe tema relației dintre două personaje dintr-un basm cult studiat, iar elevii de la real-tehnologic au avut eseu pe tema particularităților de construcție a unui personaj dintr-un basm cult.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar: 28 martie: proba obligatorie a profilului, 29 martie: proba la alegere a profilului și specializării, 30 martie: proba la limba și literatura maternă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 800 de elevi au absentat de la prima probă a simulării bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
800 de elevi au absentat de la prima probă a simulării bacalaureatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei