Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 70 (8294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sute de copii și tineri au luat contact cu polițiștii, chiar și cu cei înarmați, pe esplanada Sucevei

Duminică, 26 Martie 2023 (13:04:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava a marcat Ziua Poliției Române, 201 ani de atestare documentară, prin cel mai amplu eveniment cu publicul din ultimii ani, o expoziție de tehnică, autospeciale și echipament pe esplanada din centrul Sucevei.

Evenimentul început sâmbătă, la ora 12.00, s-a dovedit a fi unul de succes, cel puțin prin prisma prezenței publicului.

Câteva sute de copii, adolescenți, părinți și bunici, poate chiar o mie în total, au putut vedea simularea unei cercetări a locului faptei a specialiștilor criminaliști, laboratorul de educație rutieră, aparatura de microcipare a polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor sau procedurile și dotarea ,,mascaților" din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale. Aceștia din urmă au atras cel mai mult interes, mai ales că erau și înarmați. Sirenele poliției au fost și ele un deliciu pentru copii.

Ca întotdeauna, câinele polițist a fost cea mai mare atracție pentru cei mai mici. Pentru copii au fost pregătite mai multe surprize, inclusiv jocuri interactive cu tematică rutieră. Pentru cei care au răspuns la o întrebare legată de siguranța personală ori de regulile de bază de prevenire, polițiștii au pregătit și oferit insigne, broșuri, cărți, diplome, obiecte promoționale de birotică sau jucării, funcție de vârsta copilului.

Un moment inedit a fost legat de marcarea zilei de naștere a lui Șerban, un copil foarte pasionat de tot ce înseamnă Poliție. Copilului i s-a cântat ,,La Mulți Ani!", iar luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale i-au oferit un tort cu însemne stilizate ale poliției. Tort care a făcut apoi deliciul mai multor participanți la eveniment.

Mai în glumă mai în serios, polițiștii speră ca o parte din cei 500 de copii care au urcat în autospecialele de serviciu ori au făcut poze cu ”mascații” și câinele polițist vor fi dornici peste câțiva ani de a îmbrăca și în realitate această uniformă. Se știe, un astfel de moment cu puternic impact emoțional din copilărie poate fi decisiv pentru o viitoare carieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de copii și tineri au luat contact cu polițiștii, chiar și cu cei înarmați, pe esplanada Sucevei.
 Vizualizări articol: 911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sute de copii și tineri au luat contact cu polițiștii, chiar și cu cei înarmați, pe esplanada Sucevei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei