Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 267 (8184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Județul Suceava a fost inclus în Ruta Cultural-Turistică transnațională „Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România”

Duminică, 13 Noiembrie 2022 (17:14:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat că județul Suceava a fost inclus în Ruta Cultural-Turistică transnațională "Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România". Niculai Barbă a precizat că lansarea oficială a acestei rute a avut loc în cadrul Târgului de Turism al României.

Barbă a subliniat că includerea județului Suceava în Ruta Cultural-Turistică "Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România" reprezentă o recunoaștere a valorii inegalabile a meșteșugurilor din Bucovina, zestre purtătoare de tradiții, precum și a priceperii meșterilor noștri populari, care duc mai departe aceste mărturii incontestabile ale identității noastre naționale.

Vicepreședintele CJ Suceava a explicat că rutele cultural-turistice sunt menite a fi instrumente pentru promovarea și dezvoltarea produselor turistice, având componente culturale și canale de comunicare, prin schimburile de bune practici.

„Cei care se ocupă de studierea domeniului au arătat că din punct de vedere etnologic și antropogeografic, a raportului dintre om și natură, dintre om și cerințele de confort, meșteșugurile au accentuat adaptarea localnicilor la condițiile naturale, iar exercitarea lor s-a bazat pe utilizarea materiilor prime oferite de natura generoasă”, a declarat Niculai Barbă. El a arătat că în zona Bucovinei, cele mai practicate meșteșuguri sunt prelucrarea lemnului, prelucrarea lutului, industria casnică textilă, prelucrarea fierului, prelucrarea pieilor, cojocăritul, încondeiatul ouălor, confecționarea măștilor populare.

Barbă a mai spus că CJ Suceava sprijină păstrarea nealterată a meșteșugurilor pe care le promovează și le include în oferta turistică a Bucovinei, ca fiind un element important în ceea ce definește originalul. „Sunt multe componente pe care doar Bucovina le mai păstrează, și le păstrează preponderent în ținutul lor firesc, în vatra satelor bucovinene”, a încheiat Niculai Barbă.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Județul Suceava a fost inclus în Ruta Cultural-Turistică transnațională „Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România”.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Județul Suceava a fost inclus în Ruta Cultural-Turistică transnațională „Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei