Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 25 (7942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Opt decese Covid în 24 de ore, în județul Suceava. „Mulți pacienți ajung direct la ATI pentru că vin după ziua 10-12 de la infectare”

Marţi, 1 Februarie 2022 (14:42:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă 8 familii de suceveni au fost îndoliate de Covid. În intervalul 31 ianuarie-1 februarie, 8 oameni au murit din cauza Covid – doi din Rădăuți și câte unul din Cacica, Suceava, Horodnic de Jos, Cornu Luncii, Stroiești și Vatra Dornei. Medicul-șef al secției ATI din Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Adrian Vasilcovici, a declarat, marți, că explicația pentru un număr atât de mare de decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 este că cei mai mulți vin la spital după aproximativ 10-14 zile de la debutul simptomelor. „Cred că oamenii se tem să se testeze, să meargă la spital. Stau mult acasă cu simptome respiratorii, apoi vin la spital și la testare se vede că sunt pozitivi. De asemenea, mulți ajung din UPU sau CPU direct la Terapie Intensivă pentru că vin de obicei după ziua 10-12 de la infectare”, a afirmat dr. Vasilcovici.

Pe de altă parte, a spus medicul, sunt și mulți pacienți pozitivi care ajung la ATI Covid nu neaparat pentru insuficiență respiratorie, ci pentru accidente vasculare cerebrale, șoc septic, insuficiență cardiacă decompensată, infarct și unele intervenții chirurgicale de urgență. De exemplu, vineri, 28 ianuarie, la ATI Covid erau 4 pacienți pozitivi cu accident vascular cerebral.  Nu se poate demonstra că AVC a fost provocat de infecția cu SARS-CoV-2, dar este cert că la momentul când au făcut accidentul cerebral pacienții respectivi erau pozitivi. „Comparativ cu valul trecut, acum sunt mai puține forme severe de insuficiență respiratorie acută, dar sunt de asemenea și mulți pacienți pozitivi care mor din alte patologii asociate, decompensate”, a precizat dr. Vasilcovici.

·       În ultimele 24 de ore au fost internați 59 de suceveni cu Covid

La nivelul județului Suceava, în ultimele 24 de ore au fost internate 59 de persoane cu Covid și au fost externate 81 de persoane, conform buletinului de presă de la ora 13.00, remis  marți de Prefectura Suceava.  

Din totalul celor 601 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 175 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid, 25 de pacienți sunt în zona tampon și 401 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Forme severe de Covid au  54 dintre pacienții cu Covid internați în spitalul județean, iar forme grave au 12 pacienți, internați la ATI. Dintre aceștia, 4 pacienți sunt ventilați non-invaziv și 4 sunt intubați.

La Rădăuți sunt internați 85 de pacienți adulți și 14 copii cu Covid. Doi pacienți au forme grave și sunt la ATI.

La Câmpulung Moldovenesc sunt 46 de pacienți, din care 20 sunt cu forme grave; Gura Humorului - 37 de pacienți; Siret - 13 pacienți;  Vatra Dornei - 40 de pacienți, din care 11 cu forme grave; Fălticeni - 52 de pacienți adulți și 20 de copii. 8 pacienți sunt cu forme grave și 2 cu forme critice, la ATI.

În spitalele din județ sunt internați, la această dată, 482 de pacienți cu Covid, din care din care 36 de copii. Sunt disponibile 149 de locuri, din care 38 pentru copii, și 40 locuri pentru zona tampon.

În carantină sunt 2.647 de persoane, din care 335 intrate în ultimele 24 de ore, iar în izolare, în afara celor aflate în spital, sunt 4.948 de persoane, din care 275 intrate în ultimele 24 de ore.

        

·       Situația în țară

La nivel național, de la începutul pandemiei până acum au murit 60.122 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2. În intervalul 31 ianuarie - 1 februarie au fost raportate 97 de decese Covid,  dintre care două anterioare intervalului de referință, survenite în luna ianuarie 2022, în județele Ialomița și Mureș.

Dintre cele 97 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă  20-29 ani, unul la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 la categoria de vârstă 70-79 ani și 34 la categoria de vârstă peste 80 ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Din totalul de 97 de pacienți decedați, 75 au fost nevaccinați și 22 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 20-29 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu Covid-19 este de 9.981, cu 200 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 937 de persoane, cu 34 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 937 pacienți internați la ATI, 790 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 823 sunt minori, 802 fiind internați în secții, cu 59 mai puțin decât în ziua anterioară și 21 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt decese Covid în 24 de ore, în județul Suceava. „Mulți pacienți ajung direct la ATI pentru că vin după ziua 10-12 de la infectare”.
 Vizualizări articol: 3285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt decese Covid în 24 de ore, în județul Suceava. „Mulți pacienți ajung direct la ATI pentru că vin după ziua 10-12 de la infectare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei