Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 5 (7922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situația vaccinării în învățământ

Elevii din sute de unități școlare din Suceava riscă să treacă din nou în “online” dacă incidența îmbolnăvirilor din localitate crește

Sâmbătă, 8 Ianuarie 2022 (10:42:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • În 123 de școli din județul Suceava nu este nici măcar un angajat vaccinat, iar în multe altele gradul de vaccinare nu a ajuns la 60%

Toate clasele din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal au revenit la cursuri începând de luni, 3 ianuarie, iar preșcolrii urmează să revină în bănci în data de 10 ianuarie, dar în condițiile creșterii numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, odată cu valul V, o parte dintre școli nu vor putea funcționa în format fizic iar elevii vor trebui să revină la învățământul online.

Asta deoarece în 123 de școli din județul Suceava nu este nici măcar un angajat vaccinat, multe altele au o parte dintre angajați vaccinați, dar nu depășesc pragul de 60%, iar doar 10% dintre unitățile școlare sucevene au raportat un grad de vaccinare de 100%.

În județul Suceava sunt funcționale 743 de unități școlare.

https://isj.sv.edu.ro/images/Docs/Administrativ/2021/ISJ_SV_Rata_vaccinare_personal_7_ian_2022.pdf

În municipiul Suceava majoritatea unităților școlare au o rată de vaccinare de peste 60%, dar în 15 cazuri, orele în format fizic vor fi suspendate dacă va crește rata de incidență din localitate peste 3 la mie.

Singura unitate de învățămând cu grad de vaccinare personalului de 100% este Grădinița cu Program Normal nr. 7 Suceava, în vreme ce la polul opus, cu 0 vaccinări, este tot o grădiniță, “Arlechino”, cu program normal.

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, școala se desfășoară cu prezență fizică, dar dacă rata de incidență a îmbolnăvirilor depășește 3 la mie în localitate, atunci criteriul de prezență fizică este decis în funcție de rata de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ, care trebuie să depășească pragul de 60%.

Pentru rata de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ, ziua de referință este cea de vineri din fiecare săptămână.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a publicat tabelul cu rata de vaccinare pe unități de învățământ sucevene, actualizată la nivelul datei de vineri, 7 ianuarie 2022. Acesta poate fi consultat aici:

 

https://isj.sv.edu.ro/images/Docs/Administrativ/2021/ISJ_SV_Rata_vaccinare_personal_7_ian_2022.pdf

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii din sute de unități școlare din Suceava riscă să treacă din nou în “online” dacă incidența îmbolnăvirilor din localitate crește.
 Vizualizări articol: 7208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii din sute de unități școlare din Suceava riscă să treacă din nou în “online” dacă incidența îmbolnăvirilor din localitate crește0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei