Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 243 (7855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pacientă cu Covid în stare gravă, transferată de la Târgu Neamț la Suceava pentru a i se asigura oxigenul necesar

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021 (16:12:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a acceptat, sâmbătă, să primească o pacientă în vârstă de 56 de ani, cu Covid în stare gravă, de la Spitalul Municipal Tg. Neamț, după ce unitatea medicală din județul vecin nu a mai putut asigura necesarul de oxigen pentru pacienții cu Covid. Managerul Spitalului de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat că deși situația este extrem de dificilă și la Suceava, din cauza numărului mare de pacienți cu forme grave și critice de Covid, nu a putut să nu dea curs „apelului disperat al colegilor de la Tg. Neamț”, ajunși în situația de a căuta locuri pentru toți pacienții care au nevoie de flux mare de oxigen. „Au sunat de ieri, disperați, că nu găsesc locuri nicăieri, că au fost refuzați peste tot, din cauza lipsei de locuri la Terapie Intensivă. Aveau patru pacienți de transferat, dar nu le putem primi decât unul pentru că și noi avem în UPU opt pacienți în stare foarte gravă. Încercăm să-i ajutăm pe pacienții și colegii de la Neamț, dar și la noi este plin”, a afirmat dr. Calancea.

La rândul său, directorul medical al Spitalului de Urgență Suceava, dr. Dimitrie Siriopol, a declarat că în spitalul sucevean sunt la această dată circa 50 de pacienți în stare critică, astfel încât doar pentru un singur pacient din afară se poate face un loc și asta cu dificultate. Pacienta de la Târgu Neamț are saturație de oxigen mică, de 70%, a fost adusă la Suceava cu ambulanța și preluată în UPU pentru a i se asigura aportul de oxigen și tratamentul necesar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacientă cu Covid în stare gravă, transferată de la Târgu Neamț la Suceava pentru a i se asigura oxigenul necesar.
 Vizualizări articol: 1998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pacientă cu Covid în stare gravă, transferată de la Târgu Neamț la Suceava pentru a i se asigura oxigenul necesar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei