Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 232 (7844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

18 amenzi și două dosare penale, după protestul de sâmbătă de la Rădăuți

Luni, 4 Octombrie 2021 (14:31:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Jandarmeria Suceava a anunțat că a luat primele măsuri de sancționare după protestul de sâmbătă de la Rădăuți, care a degenerat la un moment dat în acte de violență. Jandarmii susțin că unul dintre protestatari s-a urcat pe o mașină, nu a vrut să coboare, iar în timp ce doi jandarmi au intervenit pentru a-l da jos, un alt protestatar a aruncat o petardă, creând o busculadă. Jandarmii au folosit și ei spray iritant lacrimogen, pentru a dispersa mulțimea. 

„Jandarmii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare de  6.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de ordine publică și au întocmit față de două persoane actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice și opunerea prin violență față de forțele de ordine. Se fac în continuare verificări pentru identificarea persoanelor care au participat la aceste manifestații și luarea măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava. 

Jandarmii au mai transmis că la protestul de duminică protestatarii au înțeles să respecte normele de conviețuire socială, au dat dovadă de responsabilitate și respect față de lege.

„Recomandăm persoanelor care aleg să participe la adunări publice să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să poarte în mod corespunzător masca sanitară de protecție, să adopte un comportament pașnic și civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură, să se delimiteze de grupurile de persoane care tulbură ordinea publică sau care incită la violență și să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi despre prezența în zonă a unor astfel de persoane.

Jandarmeria Suceava asigură, fără discriminare, protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic”, se mai arată în comunicatul instituției.

De remarcat că deși jandarmii suceveni îndeamnă la portul măștii de protecție, cei mai mulți dintre ei nu aveau mască în timp ce interveneau sâmbătă, în mulțime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18 amenzi și două dosare penale, după protestul de sâmbătă de la Rădăuți.
 Vizualizări articol: 1617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
18 amenzi și două dosare penale, după protestul de sâmbătă de la Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei