Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 210 (7822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eleve ale Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, premiate la nivel european

Miercuri, 8 Septembrie 2021 (15:50:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două eleve ale Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au fost recent premiate la nivel european. O delegație a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” formată din comandantul instituției, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici, profesor Monica Buculei, responsabil proiecte europene, alături de elev plutonier adjutant Daria Balahura și elev plutonier Irina Puiu a participat, în perioada 7-8 septembrie, la a VII-a întâlnire a Forumului European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar de la Bruxelles.

Pe agenda întâlnirii au figurat teme referitoare la cooperarea dintre liceele militare din Europa, iar un punct distinct a fost ceremonia de decernare a premiilor primei olimpiade de eseuri organizate de Colegiul European de Securitate și Apărare (ESDC), instituție care funcționează pe lângă Comisia Europeană, sub patronajul Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate al președintelui Comisiei Europene.

La această competiție s-au înscris 11 licee militare, iar eleva plutonier adjutant Daria Balahura și eleva plutonier Irina Puiu au ocupat primele două poziții din clasament. Premierea a fost realizată de Dirk Dubois, șeful ESDC, în prezența membrilor forumului liceelor militare din Europa.

Tema câștigătoarei locului I a fost „The future of the European Union and the role of active citizenship in shaping”. Daria s-a făcut remarcată cu ideile inovative despre îmbunătățirea calității vieții tuturor oamenilor. „Nu m-am așteptat ca lucrarea mea să fie cea câștigătoare, dar, în același timp, îmi confirmă faptul că opinia mea contează”, a menționat eleva câmpulungeancă. Daria își dorește să opteze pentru medicina militară și mai are la dispoziție un an pentru continuarea pregătirii în vederea susținerii examenului de admitere.

Și Irina a ales aceeași temă de actualitate - poluarea: „Ideile pe care le-am punctat au fost legate de poluarea aerului, subțierea stratului de ozon și încălzirea globală. Alături de acestea am oferit și soluții simple pentru limitarea consumului fiecăruia și pentru protejarea mediului înconjurător”, a menționat eleva plutonier Irina Puiu.

Purtătoarea de cuvânt a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, Georgiana Lupu, ne-a spus că „munca de cercetare, studierea diverselor probleme referitoare la Uniunea Europeană, căutarea de soluții originale și viabile, organizarea ideilor astfel încât să respecte cerințele de redactare a unui eseu academic sunt doar câteva din elementele care fac din această competiție o oportunitate valoroasă de a crește calitatea actului educațional din colegiu. Rezultatele meritorii obținute de cele două eleve constituie cadrul propice pentru a promova învățământul militar românesc la nivelul Uniunii Europene”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eleve ale Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, premiate la nivel european.
 Vizualizări articol: 1017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eleve ale Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, premiate la nivel european0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei