Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 210 (7822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Tragedie

Doi bărbați au murit, iar un al treilea a ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu amoniac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tragedie ieri la amiază, la o fermă de creștere a porcilor din Verești. Doi bărbați, unul de 54 și celălalt de 52 de ani, și-au găsit sfârșitul după ce au intrat într-un canal de scurgere a dejecțiilor care se înfundase și trebuia curățat. Un al treilea, fiul unuia dintre decedați, a vrut să ajute și el, dar din cauza gazelor i s-a făcut rău și s-a lovit cu capul de beton. A fost preluat de una dintre ambulanțele sosite la fața locului și transportat la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava. Din fericire, leziunile nu s-au dovedit grave, astfel încât tânărul de 23 de ani nu a rămas internat. Bărbatul de 54 de ani este din Văratec și se numește Marcel Dan, în timp ce al doilea decedat este din Bursuceni și este tatăl a opt copii, din care cinci minori. La fața locului au venit reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Poliției, care au demarat o anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut tragedia.

”Este vorba de un accident de muncă, în care au fost implicate trei persoane, două decedate și alta care a ajuns la spital. Firma este din Constanța și are punct de lucru la Verești. Al doilea bărbat a intrat să-l ajute pe primul, iar al treilea a intrat să îl ajute pe al doilea și s-a lovit, fiind ulterior preluat de o ambulanță și transportat la spital”, a arătat Gheorghe Balan, șef Serviciu Securitatea Muncii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

Dan Canciu, un fost coleg al celor doi bărbați care și-au pierdut viața, a explicat cum s-a petrecut tragedia. ”După mine, nu a fost decât o singură variantă. S-a înfundat coloana de eliminare a dejecțiilor, a prins un dop și a fermentat și a făcut gaze, amoniac mai exact, și asta i-a intoxicat”, a arătat bărbatul.

 

 

Cei care au lucrat în această fermă spun că echipamente de protecție ar fi existat, dar că nu erau purtate permanent. Unul dintre foștii angajați a spus însă că situația nu era chiar dintre cele mai bune.

”Cum să nu vorbească nimeni? Că femeia are acasă cinci copii. Se respectă condițiile? Nu se respectă nimic la nemernicii ăștia, la care am lucrat mai bine de doi ani. Te pun să desfunzi canalul de dejecții, așa se respectă”, a spus bărbatul.

Ferma de la Verești este cea mai mare din județ, cu un efectiv de 20.000 de porci, iar accidentul de acum este primul înregistrat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bărbați au murit, iar un al treilea a ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu amoniac.
 Vizualizări articol: 6249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi bărbați au murit, iar un al treilea a ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu amoniac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei