Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 186 (7798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Elevi de la Școala „Ion Creangă” și de la Centrul Social de Zi „Sf. Vineri” Suceava, la școala ,,Prieteni de vară”

Miercuri, 11 August 2021 (13:18:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de elevi, 40 de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava și 25 de la Centrul Social de Zi „Sf. Vineri” Suceava, participă, în perioada 9-13 august, la mai multe activități din cadrul școlii de vară ,,Prieteni de vară”, ediția I.

Proiectul s-a născut din dorința elevilor de a continua și în vacanța de vară prietenia formată în anul școlar 2020-2021.

Organizatorii Școlii de vară de la Parohia „Sf. Vineri” Suceava sunt: prof. Brîndușa Gabor, prof. Valentina Ciobăniței (de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava), prof. Petru Ilincăi (Școala Gimnazială Nr. 1), prof. Angela Aroneț (Școala Gimnazială ,,Jean Bart”), protopop Minu Mititelu (Protopopiatul Suceava II), pr. Dumitru Airinei (Biserica „Sf. Vineri” Suceava), asistent social Mihaiela Ciutac (Asociația „Lumină Lină” - Centrul Social de Zi „Sf. Vineri” Suceava).

 

·        Polițiști, jandarmi, în mijlocul copiilor

Asistentul social Mihaiela Ciutac de la Asociația „Lumină Lină” - Centrul Social de Zi „Sf. Vineri” Suceava ne-a spus că foarte multe instituții au răspuns prezent la solicitarea organizatorilor și au devenit prieteni-parteneri prin participare și implicare în acțiunile cu copiii. Programul școlii de vară a fost propus pentru două etape. Prima etapă s-a desfășurat în perioada 12-16 iulie, când parteneri ai acțiunii au fost ISU Bucovina și Școala Gimnazială,,Liviu Suhar” Iacobeni.

În a doua etapă a școlii de vară, după cum ne-au spus organizatorii, copiii s-au bucurat de prezența „prietenilor” de la Inspectoratul de Jandarmi ,,Bogdan Vodă” Suceava și a unei echipe de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava,experimentând situații noi de viață. Prima temă propusă de organizatori a fost,,Câinele și jandarmul, prietenii copiilor!”.Activitatea a cuprins exerciții demonstrative de autoapărare, dresaj canin, intervenţie antiteroristă. A doua temă propusă de partenerii acțiunii a fost ,,Să descoperim secretele muncii de polițist!”.Copiii au purtat discuții cu polițiștii despre delincvența juvenilă, violenţa în şcoli, victimizarea minorilor șidespre creşterea gradului de siguranţă al elevilor prin prevenirea faptelor cu violenţă. Elevii suceveni au avut şansa să descopere tainele laboratorului criminalistic. 

 

·        Premierea tuturor participanților

De asemenea, s-au alăturat proiectului de la Parohia „Sf. Vineri” Suceavaparteneri precum Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Echipa Happy Color Timișoara și Logiscool Suceava.

În Centrul Social de Zi „Sf. Vineri”, ne-a mai spus asistentul social Mihaiela Ciutac, viața celor mici, cu o situație materială precară, s-a schimbat. Au reînvățat să zâmbească, să se bucure de copilărie, să aibă rezultate mai bune la învățătură și să lege prietenii. Activitățile programate pentru Școala de vară sunt proiectate cu scopul de a le oferi copiilor experiențe noi, într-un mod interactiv și ludic, „prin cursurile organizate care devin un loc de cercetare, descoperire și învățare prin experimente și experiențe specifice vârstei”.

Finalizarea programului va avea loc vineri, 13 august 2021, când se va face evaluarea activităților desfășurate, feedbackul proiectului și premierea tuturor participanților.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Școala „Ion Creangă” și de la Centrul Social de Zi „Sf. Vineri” Suceava, la școala ,,Prieteni de vară”.
 Vizualizări articol: 1132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi de la Școala „Ion Creangă” și de la Centrul Social de Zi „Sf. Vineri” Suceava, la școala ,,Prieteni de vară”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei