Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 186 (7798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acțiune blitz a Poliției Rutiere, privind pietonii și trecerile de pietoni

Miercuri, 11 August 2021 (16:34:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii rutieri suceveni au pus în aplicare, miercuri dimineață, o acțiune de control „blitz”, cu efective sporite, dar într-un interval redus de timp, cu schimbarea locațiilor, pentru o eficiență cât mai mare, pentru prevenirea accidentelor rutiere cu victime pietoni.

Având în vedere situația operativă, un accent deosebit s-a pus pe depistarea șoferilor care nu dau prioritate la locul marcat, respectiv a pietonilor care traversează neregulamentar, deși au în apropiere treceri de pietoni. S-a acționat de la ora 7.30 la 9.30, în municipiul Suceava, dar și în celelalte municipii din județ.

”În doar două ore polițiștii au reținut peste 20 de permise de conducere și au aplicat aproape 100 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier. Polițiștii reamintesc că trebuie să manifestăm o atenție sporită ca pietoni și șoferi cu privire la respectarea legislației în permanență și nu doar prin raportare la eventualele sancțiuni pe care le putem primi din partea polițiștilor. Mai importantă decât aceste sancţiuni este viaţa noastră şi a copiilor noştri pe care ar trebui să o preţuim mai mult, respectând cu stricteţe legea”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Aceste acțiuni de control vin pe fondul problematicii din județ. Foarte multe accidente cu victime pietoni, atât în urma unor traversări neregulamentare sau deplasări neregulamentare, cât și cu pietoni loviți de mașini pe loc marcat. 

De la începutul anului s-au produs 25 de accidente rutiere grave cu implicarea pietonilor. În 17 cazuri pietonii au traversat neregulamentar ori s-au deplasat neregulamentar pe partea carosabilă, rezultând 9 persoane decedate. În alte 8 cazuri pietonii au fost victime ale accidentelor rutiere grave ca urmare a neacordării de prioritate de către șoferi (pe trecerile de pietoni). În urma acestor accidente au rezultat 4 persoane decedate.

Poliţiștii le reamintesc pietonilor să nu traverseze drumurile publice decât prin locurile marcate sau semnalizate cu indicatoare, respectiv trecere de pietoni sau semafor. Traversarea se face perpendicular pe axul drumului, după o asigurare temeinică în ambele părţi. În lipsa indicatoarelor rutiere (trecere de pietoni sau semafor), chiar dacă în anumite locuri traversarea este permisă, pietonii nu au prioritate! Strada nu se trece în fugă, iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, traversarea este recomandată numai după plecarea acestora din staţie şi nu se face prin faţa sau spatele unor vehicule parcate pe stradă. Circulaţia pietonală se face doar pe trotuare sau, în lipsa acestora, pe poteci laterale sau cât mai aproape de marginea stângă a drumului. Șoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni.

Șoferii care nu acordă prioritate la zebre se aleg cu permisul de conducere suspendat 30 de zile, plus o sancţiune contravenţională de  4 – 5 puncte amendă (punctul amendă are o valoare de 145 lei). De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar încasează 2-3 puncte amendă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acțiune blitz a Poliției Rutiere, privind pietonii și trecerile de pietoni.
 Vizualizări articol: 1164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Acțiune blitz a Poliției Rutiere, privind pietonii și trecerile de pietoni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei