Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 173 (7785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Mobilizare extraordinară pentru înmormântarea mamei și a celor doi copii decedați în cumplitul accident de la Bacău

Marţi, 27 Iulie 2021 (18:24:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeia și cei doi copii ai săi decedați în groaznicul accident petrecut duminică dimineață în județul Bacău, pe când veneau spre casă, în concediu, din străinătate, au ajuns marți acasă, la Vicovul de Sus, la rudele îndurerate și la cunoștințele înlăcrimate.

Greul lor drum spre casă, în care au întâmpinat un obstacol cumplit, nu s-a încheiat încă, dar alături de ei s-au dovedit a fi o mulțime de oameni de bine, care i-au ajutat care cum a putut, mobilizarea acestora pentru a ajuta familia la greaua încercare fiind de-a dreptul extraordinară.

 

Donații de 26.000 de euro și ajutor de 25.000 de lei din partea Primăriei Suceava

 

Pe lângă aprobarea în unanimitate în Consiliul Local de marți dimineața a unui ajutor de înmormântare de 25.000 de lei din partea Primăriei Suceava, familia lui Florin Huluță fiind cu domiciliul în municipiul reședință de județ, în cartierul Burdujeni, o mare sumă de bani a fost strânsă din donații din partea românilor de pretutindeni.

În cadrul unei campanii de donații inițiată pe site-ul Gofoundme.com de românii din străinătate, care au vrut să fie alături de familia Huluță la greaua încercare, s-au strâns în mai puțin de 48 de ore peste 22.200 de lire sterline, echivalentul a aproape 26.000 de euro.

Strângerea de fonduri intitulată Help Huluta Family (Ajută familia Huluță) a fost organizată de Lăcrimioara Lucescu în numele Mihaelei Schirod, fiind efectuate peste 500 de donații, cuprinse între 5 și 500 de lire sterline.

“Haideți să ne unim și să fim alături de o familie care are nevoie de noi în aceste momente grele. Familia Huluță din județul Suceava a fost destrămată într-un accident rutier, duminică 25 iulie, în județul Bacău. Încercând să ajungă acasă din străinătate la cei dragi, au întâmpinat un mare obstacol. Din accident au mai rămas în viață doar doi membri ai familiei, tatăl (Florin Huluță) și băiețelul lor (Matei) în vârstă de 3 ani. Mama (Ionela Huluță, 34ani), fetița lor (Georgiana) de doar 3 luni și băiețelul lor în vârstă de 7 ani (Darius) au decedat în urma accidentului. Familia trece printr-o mare încercare și are nevoie de ajutorul nostru. O durere de neînchipuit și o viață schimbată pentru cei rămași în urma lor au nevoie de sprijin! Vă rog să îi menționați în rugăciunile voastre și să ajutați cu orice sumă doriți”, este mesajul care a fost distribuit de peste 2200 de ori și a determinat români de pretutindeni sau poate chiar și străini (fiind și o variantă în engleză a acestuia) să doneze pentru ajutorarea familiei, atât cu cheltuielile de înmormântare a celor doi copii și a mamei lor, cât și pentru costisitoarele intervenții și tratamente de care au nevoie cei doi membri ai familiei dezmembrate de groaznicul accident.

https://www.gofundme.com/f/help-huluta-family

 

Mama și cei doi îngerași, aduși acasă, pentru ultimul drum

 

În cursul zilei de marți, Ionela Huluță (34 de ani) și doi dintre cei trei copii, Darius Mihai (7 ani) și Miruna Georgiana (3 luni) au fost aduși acasă, la Suceava, cu o autospecială frigorifică pusă la dispoziție de firma de servicii funerare Liviu Funerar Expres, sicriele cu corpurile neînsuflețite fiind depuse la casa părintească a femeii, unde rudele, vecinii și cunoștințele pot veni să aducă un ultim omagiu și să se roage pentru liniștea sufletelor lor.

Înmormântarea va avea loc joi, dar la Suceava, unde cei trei membri ai familiei Huluță vor fi aduși, tot în condiții speciale, pentru a fi înhumați în cimitirul Bisericii Sf. Andrei, din Burdujeni, de la ora 15.00.

 

Impact devastator, cu șapte morți și cinci răniți

 

Tragedia care a destrămat familia Huluță, din Suceava, a avut loc duminică, 25 iulie, pe drumul european DN2 E85, la Răcăciuni, într-un accident rutier soldat cu şapte morţi şi cinci răniţi.

Conform informațiilor transmise de la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, șoferul unei autoutilitare 8+1 locuri a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un Mercedes E Classe înmatriculat în Anglia. În această a doua mașină, care, rezultă din primele cercetări, se deplasa regulamentar, se aflau membrii familiei din Suceava.

Impactul devastator a dus la moartea celor trei pasageri de pe bancheta din spate a Mercedesului. Este vorba de Ionela Huluță, în vârstă de 34 de ani, din Suceava, și de doi copii ai familiei, în vârstă de 3 luni și de 7 ani. La volan era soțul, respectiv tatăl copiilor, și el rănit grav. În mașină mai era un copil, din aceeași familie, Matei Alexandru, care, din fericire, a suferit răni ușoare și se află la spitalul din Bacău.

Familia Huluță, care locuia în Marea Britanie de ceva vreme, venea acasă, spre Suceava.

În microbuzul care a pătruns pe sens opus călătoreau spre litoral, în vacanță, șapte oameni, toți rude. Șoferul vinovat de accident, cel care conducea microbuzul, a scăpat cu viață, dar din mașina lui au murit patru femei, de 67, 65 și 44 de ani și o tânără de 18 ani. Un alt adult și un copil de 15 ani din microbuz au fost răniți, copilul fiind în stare foarte gravă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mobilizare extraordinară pentru înmormântarea mamei și a celor doi copii decedați în cumplitul accident de la Bacău.
 Vizualizări articol: 15135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mobilizare extraordinară pentru înmormântarea mamei și a celor doi copii decedați în cumplitul accident de la Bacău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei