Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 173 (7785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ciobanul mutilat vineri de un urs respiră fără aparate, dar este în continuare la Terapie Intensivă

Marţi, 27 Iulie 2021 (13:41:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ciobanul mureșean, în vârstă de 45 de ani, Toader Dima, care a fost mutilat, vinerea trecută, de un urs, la granița dintre județele Suceava și Harghita, respiră de marți, 27 iulie, fără ajutorul aparatelor, dar este în continuare la Terapie Intensivă, în Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din cadrul Spitalului ''Sf. Spiridon''. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic "Sf. Spiridon" Iași, prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, ne-a declarat că pacientul a fost detubat marţi, dar rămâne sub atentă monitorizare medicală, din cauza complexității plăgilor provocate de urs. Medicul a precizat că pacientul a fost menținut intubat până acum din cauza edemelor de la nivelul feței, care îl făceau să respire cu dificultate.

Dr. Cimpoeșu a explicat că investigațiile au arătat că bărbatul a suferit fracturi cominutive (ruperea osului în mai multe locuri) la oase ale feţei, fractură de maxilar, fractură de mandibulă, plăgi multe și complexe la nivelul capului, plăgi muşcate la mâini, cu amputaţie de falange, precum şi o plagă la nivelul peretelui abdominal. Prima intervenție chirurgicală, în care medici de chirurgie oro-maxilo-facială, chirurgie plastică, ORL și chirurgie generală au încercat să-i facă pacientului reconstrucția feței, a durat aproximativ 7 ore. Dr. Cimpoeșu a precizat că bărbatul va avea nevoie și de alte intervenții chirurgicale.  

Reamintim că vineri, 23 iulie a.c., un urs a prins o vacă pe pășune și a tras-o în pădure. Doi ciobani, Toader Dima și Mihai Cadar, care aveau stâna în apropiere, au intrat în pădure pentru a fotografia vaca sfâșiată de urs și a justifica astfel dispariție ei. Ursul i-a atacat și doar Toader Dima a supraviețuit. Mihai Cadar, în vârstă de doar 26 de ani, a fost găsit mort, cu răni înfiorătoare, după o noapte de căutări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciobanul mutilat vineri de un urs respiră fără aparate, dar este în continuare la Terapie Intensivă.
 Vizualizări articol: 4716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Ciobanul mutilat vineri de un urs respiră fără aparate, dar este în continuare la Terapie Intensivă4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei