Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 133 (7745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitatea din Suceava, în clasamentul mondial al universităților, QS World University Ranking

Miercuri, 9 Iunie 2021 (10:53:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a intrat în clasamentul mondial al universităţilor (QS World University Ranking), dat publicității de compania britanică Quacquarelli Symonds. USV este alături de alte 10 universităţi din România în acest clasament, a anunțat, miercuri, prorectorul USV, prof.univ.dr. Mihai Dimian. Prorectorul Dimian a arătat că trei universităţi din România se situează între poziţiile 1001 şi 1200, iar 8 între poziţiile 1200 - 1300. „Finanţarea acordată de stat în perioada evaluată situează USV pe locurile 22-23 în România, iar celelalte universităţi din România prezente în top au avut bugete de două ori până la șase ori mai mari decât al USV”, a subliniat profesorul Dimian.

Pe locurile 1001-1200 se află, în ordine alfabetică, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea de Vest Timișoara și Universitatea din București. Pe locurile 1201+ sunt: Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Ghe. Asachi” Iași, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea Politehnică București, Universitatea Politehnică din Timișoara.

Potrivit site-ului www.edupedu.ro, în ediția din acest an, universitățile au fost evaluate după criterii ce includ reputația academică, reputația angajatorilor, citări, număr de studenți per facultate, statutul, atractivitatea internațională. Anul trecut, în acest clasament figurau, peste pragul de 1.000, Universitatea „Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca” și Universitatea din București.

Topul la nivel mondial este condus, pentru al zecilea an consecutiv, de Massachusetts Institute of Technology (MIT), universitate la care a fost admis și suceveanul David Turtureanu, șeful de promoție din acest an al Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

Urmează, în ordine, University of Oxford, Stanford University, University of Cambridge,  Harvard University, California Institute of Technology (Caltech), Imperial College London, ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology, UCL și University of Chicago.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava, în clasamentul mondial al universităților, QS World University Ranking.
 Vizualizări articol: 1487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Universitatea din Suceava, în clasamentul mondial al universităților, QS World University Ranking5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei