Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 110 (7722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gheorghiță Mîndruță: Sistemul antirachetă de la Deveselu este deosebit de important pentru protejarea populațiilor celor 30 de state membre NATO

Joi, 13 Mai 2021 (16:35:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul USR-PLUS de Suceava, Gheorghiță Mîndruță, a participat, în calitate de secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat la Conferința ,,România și sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice - O contribuție strategică transatlantică pentru securitatea Euro - Atlantică”.

Gheorghiță Mîndruță a declarat că această conferință a marcat două evenimente importante, respectiv semnarea, în toamna anului 2011, a Acordului între România și SUA privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România, precum și împlinirea a cinci ani de la operaționalizarea sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore din România. Mîndruță a amintit că sistemul de apărare este instalat la Baza Militară 99 Deveselu și este funcțional din anul 2016, ca parte a Sistemului NATO de apărare împotriva amenințării atacurilor cu rachete balistice.

„Proiectul Aegis Ashore este unul pur defensiv, în concordanțăcu prevederile din Carta ONU, fiind, de asemenea, o reprezentare perfectă a angajamentului continuu al aliaților NATO de a asigura apărarea colectivă în mediul de securitate internațional actual. Confirmat ca fiind un adevărat succes și un exemplu de cooperare al aliaților din România,sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice (NATO BMD) este și o dovadă a viziunii comune privind asigurarea apărării pe care România și Statele Unite ale Americii o împărtășesc”, a spus senatorul USR-PLUS de Suceava. El a adăugat că în cadrul dezbaterilor s-a subliniat importanța cooperării și a parteneriatului strategic în scopul asigurării securității teritoriilor nord-atlantice, împotriva amenințărilor reprezentate de atacurile cu rachete balistice.

„În contextul amplificării provocărilor legate de securitate, respectiv o Federație Rusă tot mai agresivă, un terorism brutal, proliferarea nucleară și a tehnologiilor distructive, sistemul antirachetă de la Baza Militară din Deveselu, bazat pe apărare și descurajare, este deosebit de important în protejarea populațiilor celor 30 de state membre NATO”, a precizat Gheorghiță Mîndruță.

El a mai spus că sistemul antirachetă de la Deveselu, menținerea constantă a relațiilor transatlantice și respectarea angajamentului României față de obiectivele comune ale NATO reprezintă dovada faptului că domeniul apărării nu are culoare politică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghiță Mîndruță: Sistemul antirachetă de la Deveselu este deosebit de important pentru protejarea populațiilor celor 30 de state membre NATO.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gheorghiță Mîndruță: Sistemul antirachetă de la Deveselu este deosebit de important pentru protejarea populațiilor celor 30 de state membre NATO5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei