Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 110 (7722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bogdan Gheorghiu: Instituțiile culturale sau companiile de spectacole sucevene pot dobândi statut de importanță națională

Joi, 13 Mai 2021 (15:46:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Principalele instituții culturale sau companii de spectacole din județul Suceava vor putea primi statutul de importanță națională, ca urmare a adoptării în Camera Deputaților a proiectului de lege care modifică şi completează Ordonanţa Guvernului nr. 21/2007. Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, deputat PNL de Suceava, care a inițiat acest proiect pentru a îndrepta un vid legislativ de peste 14 ani.

Bogdan Gheorghiu a spus că legislaţia în vigoare din domeniul artelor spectacolului nu cuprindea reglementări cu privire la posibilitatea obținerii statutului de importanță națională pentru instituţii de spectacole sau concerte care nu sunt în subordinea Ministerului Culturii. „Până acum, doar bibliotecile, muzeele și colecțiile publice puteau fi, după caz, de importanţă naţională, de importanţă regională, de importanţă judeţeană sau de importanţă locală”, a spus Gheorghiu. El a adăugat că așa cum Muzeul Bucovina a devenit, pe 4 februarie 2020, Muzeul Național al Bucovinei, în momentul de față principalele instituții de spectacole sau concerte sucevene ar putea primi acest statut.

Ministrul Culturii a amintit că transformarea Muzeului Național al Bucovinei s-a realizat prin aprobarea în ședința de Guvern a Hotărârii de schimbare a denumirii, în urma demersului inițiat de Consiliul Județean Suceava și susținut de către Ministerul Culturii. Gheorghiu a explicat că modificarea statutului aduce avantaje și pentru angajați care astfel vor putea să beneficieze de trecerea la o treaptă superioară de salarizare. „Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic reprezintă o necesitate pentru echilibrarea situației între instituțiile aflate în subordinea Ministerului Culturii și a altor autorități locale. Acum, următorul pas este trimiterea proiectului la Președintele României, pentru promulgare. Îmi doresc ca un număr cât mai mare de instituții sucevene să atingă criteriile de performanță pe care le vom elabora la nivelul Ministerului Culturii, pentru că știu că aici există un potențial artistic și creativ foarte mare”, a declarat Bogdan Gheorghiu. El a arătat că statutul de instituţie publică de importanţă naţională ar putea fi acordat, la solicitarea autorității în subordinea căreia funcționează instituția de spectacole sau concerte, dacă îndeplinește o serie de condiții prevăzute de noua legislație în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Gheorghiu: Instituțiile culturale sau companiile de spectacole sucevene pot dobândi statut de importanță națională.
 Vizualizări articol: 940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bogdan Gheorghiu: Instituțiile culturale sau companiile de spectacole sucevene pot dobândi statut de importanță națională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei