Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 107 (7719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O nouă serie de formare a profesorilor de gimnaziu, în proiectul „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED”

Luni, 10 Mai 2021 (13:40:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Au început înscrierile pentru o nouă serie de formare a profesorilor de gimnaziu din județ, în proiectul „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED”. Este vorba de un proiect al Ministerului Educației, „în care cuvintele de ordine sunt inovație, învățare bazată pe competențe, metacogniție, inspirație, descoperire, învățare experiențială, împărtășire și exerciții de admirație”. Cursul se va desfășura doar în format online.

Prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, a reiterat ideea că, în sesiunile de formare pe care le-a moderat până acum, a cunoscut aproape 200 de profesori de Limba și literatura română, ”absolut inspiraționali și minunați”, din tot județul. „Fiecare grupă a însemnat o nouă comunitate de practică și fiecare sesiune ne-a fost un dialog permanent. Despre <învăţare bazată pe competenţe>, <schimbare de paradigmă>, <repere şi nu reţete>, <simplitate şi nu simplism>, <plăcut şi autentic pentru elev>, <încurajarea alternativelor>, <toleranţă la incertitudine>, <competenţe atitudinale>, <metacogniţie>, <învăţare autentică>. În termeni de proiect, sunt <expert de formare>, dar convingerea mea și bucuria mare-mare mi-e că am descoperit în fiecare profesor întâlnit la curs un <expert în învățare>”, a precizat inspectorul școlar Daniela Ceredeev.

În aceste zile, se constituite alte grupe, pentru o nouă serie de formare. Sunteți așteptați să accesați formularul de înscriere, să solicitați detalii despre cum ați putea participa la sesiunile proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED”.

Formularul se adresează profesorilor din învățământul gimnazial.
Condiții obligatorii pentru înscriere, spun organizatorii: „Să aveți cel puțin definitivatul. Pentru această serie, grupul țintă va fi constituit din cadre didactice calificate: din învățământul gimnazial, disciplinele: Limba și literatura română, Limba engleză, Limba franceză, Limba germană, Matematică, Fizică,  Chimie, Biologie, Istorie, Geografie, Religie, Educație fizică și sport, Educație tehnologică, TIC, Educaţie socială, Educaţie muzicală”.
Prin completarea formularului https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdoBiQPjC-KksoHKUhNzFpqQHKgx16ZUOSNmQZDYPavJxu9iA/viewform?fbclid=IwAR08FwDbC1WU7Xt6g_gLUUh13s4hCSq98Flhxu1IKF1oeJaL6YK-4q-1mI8 vă exprimați intenția de a urma cursul „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți - CRED”, în perioada mai-iulie 2021.
Toate informațiile conținute în formular sunt confidențiale și vor fi folosite doar în scopul proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă serie de formare a profesorilor de gimnaziu, în proiectul „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED”.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă serie de formare a profesorilor de gimnaziu, în proiectul „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei