Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 104 (7716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doi polițiști, trimiși în judecată într-un dosar de luare de mită și uzurparea funcției

Joi, 6 Mai 2021 (13:53:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au trimis în judecată trei inculpați, din care doi polițiști, într-un dosar privind două fapte de luare de mită, în trafic. Faptele sunt destul de vechi, din anul 2018, astfel că inculpații au fost trimiși în judecată în stare de libertate, fără a avea impuse restricții. Nu este vorba de sume mari de bani, ci de 50 de lei și 300 de lei. Unul dintre polițiști are de răspuns pentru mai multe infracțiuni, de uzurparea funcției și divulgarea informațiilor secrete de serviciu.   

Andrei Răzvan Haidău și Costică Olariu sunt cei doi polițiști trimiși în judecată, al doilea fiind pensionat de aproximativ doi ani de zile.

Pe scurt, situația de fapt este următoarea.

Un polițist de ordine publică din Suceava, fără aviz de poliție judiciară și fără a fi desemnat polițist rutier, ar fi urmărit și oprit în trafic, în octombrie 2018, un șofer care a săvârșit o contravenție (nerespectarea semnificației indicatoarelor şi marcajelor de obligare). Polițistul i-ar fi solicitat actele la control și ar fi primit suma de 50 de lei, pentru a nu-i aplica o amendă. Problema este că polițistul nu avea atribuții de serviciu pe linie rutieră. 

De aici a rezultat acuzația de uzurparea funcției.

Ulterior, același polițist, după ce a aflat că un coleg l-a denunțat cu privire la uzurparea funcției, a divulgat în diverse cercuri acest aspect, fapt care i-a adus acuzația de comitere a infracțiunii de ”divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”.  

”A divulgat astfel informații nedestinate publicității cu privire la identitatea și calitatea unei persoane audiate în această cauză penală, deși potrivit art. 285 Cod procedură penală, procedura din cursul urmăririi penale este nepublică, iar potrivit art. 94 alin. 8 rap. la art. 98. alin. 5 Cod procedură penală, părțile și subiecții procesuali principali au obligația de a păstra confidențialitatea sau secretul datelor și actelor de care au luat cunoștință cu ocazia consultării dosarului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Celălalt polițist, Costică Olariu, este trimis în judecată sub acuzația că în noiembrie 2018 a oprit în trafic un conducător auto pentru că acesta nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului. Polițistul ar fi cerut și pretins suma de 300 de lei. Procurorii arată în rechizitoriul de trimitere în judecată că nu rezultă că respectivul șofer ar fi trecut pe roșu cu mașina, ci pe culoarea galbenă. 

Polițistul este trimis în judecată pentru luare de mită, în timp ce cel care a dat banii este trimis și el în judecată în același dosar, pentru dare de mită.

”În timpul urmăririi penale a fost luată măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui autoturism aparținând celui de al doilea inculpat, până la concurența sumei de  300 lei, pe care a primit-o cu titlu de mită”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi polițiști, trimiși în judecată într-un dosar de luare de mită și uzurparea funcției.
 Vizualizări articol: 2425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi polițiști, trimiși în judecată într-un dosar de luare de mită și uzurparea funcției5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei