Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 104 (7716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preotul cercetat în cazul bebelușului mort după botez: ”Vor să scoată pe toată lumea vinovată, mai puţin pe ei. Eu nu caut vina nimănui”

Joi, 6 Mai 2021 (18:10:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preotul Alexandru Mazarache, de la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din Suceava, care are calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă în care se anchetează cauzele morții unui bebeluș de șase săptămâni, intrat în stop cardio-respirator în timpul slujbei de botez, a dat primele declarații oficiale, personal, cu referire la drama din 31 ianuarie. Reacția acestuia vine după ce concluziile raportului medico-legal, care îi sunt favorabile, au fost făcute publice.  

Preotul Alexandru Mazarache a declarat joi, pentru AGERPRES, că raportul medico-legal îi este favorabil, dar nu ar fi trebuit să fie public, pentru că ancheta nu a fost încă finalizată.

Acesta spune fără ocolișuri că se consideră nevinovat. Preotul consideră că familia a ascuns faptul că bebelușul avea probleme grave de sănătate, iar acum caută vinovați, alții decât ei. 

''Eu n-am dat publicităţii nici un raport. Partea cealaltă a dat. Eu nu mi-am permis să fac asta chiar dacă erau probele indubitabil în favoarea mea. (...) Eu ştiu să fac un botez. N-a fost primul botez. (...) Nu numai că nu au spus că este bolnav, dar şi acum afirmă că copilul acesta a fost perfect sănătos, deşi IML arăta clar bolile de care suferea copilul. Vor să scoată pe toată lumea vinovată, mai puţin pe ei. Eu nu caut vina nimănui. (...) După declaraţiile tatălui, probabil raportul respectiv va merge la avizare la IML Iaşi, probabil aşa-i procedura, poate şi la Bucureşti. Dacă se va aviza acest raport, familia probabil va fi nemulţumită şi va cere contraexpertiză. (...) În cazul respectiv s-a filmat autopsia, totul la vedere, au fost patru medici legişti, doi de la spital şi doi pe care i-am adus eu ca experţi. (...) Avocatul mi-a spus că datele sunt confidenţiale, nu sunt publice, dosarul nu s-a încheiat'', a declarat Alexandru Mazarache pentru AGERPRES.

Reacția acestuia vine la o zi după ce familia bebelușului mort a anunțat că va contesta raportul de necropsie în care nu se face nici o referire la ce s-a întâmplat la botez, la intrarea în stop cardio-respirator a copilului după scoaterea din cristelniță și la o eventuală legătură de cauzalitate cu decesul.

Raportul medico-legal concluzionează că moartea s-ar fi datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecutive sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstițiale, complicată în evoluție cu bronhopneumonie severă la un nou-născut prematur și nevaccinat.

Concluzia este că afecțiunile pe care le prezenta copilul (pneumonie interstițială, cel mai probabil de etiologie virală, complicată în evoluție cu bronhopneumonie formă severă), prin gravitatea lor, au fost sigur și direct letale.

Avocatul Marcel Balațchi, care îl reprezintă pe preotul Alexandru Mazarache, a trimis și el un scurt punct de vedere pentru Monitorul de Suceava. Avocatul dă de înțeles că aceste concluzii erau cele firești și așteptate, în baza a ceea ce s-a știut de la început cu privire la starea copilului născut prematur.

”Concluziile raportului de necropsie nu constituie o <răsturnare de situație> sau o <lovitură de teatru> pentru noi, așa cum au fost prezentate în presă, ci poate pentru cei care au denaturat de la început prezentarea nefericitului eveniment.  Ancheta penală are un caracter nepublic, așa încât nu dorim să comentăm mai mult”, a declarat avocatul care îl reprezintă pe preot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul cercetat în cazul bebelușului mort după botez: ”Vor să scoată pe toată lumea vinovată, mai puţin pe ei. Eu nu caut vina nimănui”.
 Vizualizări articol: 1902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preotul cercetat în cazul bebelușului mort după botez: ”Vor să scoată pe toată lumea vinovată, mai puţin pe ei. Eu nu caut vina nimănui”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei