Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 104 (7716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Divinitatea din noi

Putem compara ADN-ul cu o carte imensă pe o bandă magnetică care trăiește în nucleul celulelor noastre. Banca de memorie a acestei cărți cuprinde un depozit imens de informații despre care nu am știut niciodată că există. Cartea de povestiri a ADN-ului este constituită din 46 de capitole, numite cromozomi. Fiecare capitol conține istorii, numite gene. Avem mii de gene și fiecare genă conține peste 80 de mii de povești. Fiecare poveste este construită din cuvinte numite codoni. Și cum există 64 posibile combinații de codoni, ai putea să spui că fiecare poveste este construită din 64 de cuvinte și cuvintele sunt făcute din 4 litere A, T, C și G - subunitățile codului genetic.

Douăzeci și două de capitole ale cărții de istorii a ADN-ului conțin povestiri care au fost transmise pe linia genealogică a mamei. Aceste istorii conțin esența ta feminină și esența noastră masculină de pe partea mamei. Orice eveniment, emoție și acțiune ce s-a întâmplat strămoșilor de pe partea mamei, bune și rele, sunt înregistrate aici, incluzând toate pierderile, trădările și abandonul. În completare, printre aceste 22 de capitole există coduri despre cum să avem grijă de noi, cum să avem grijă de alții și despre cum să ne trezim forța creativă a vieții.

Alte 22 de capitole ale cărții de istorii ale ADN-ului nostru vine pe partea descendenței paterne. Aceste capitole conțin esența masculină și feminină de pe partea tatălui, înregistrând toate evenimentele și emoțiile având legătură cu puterea, controlul, responsabilitatea, perfecțiunea și ducerea în lume a muncii noastre. Fiecare eveniment și emoție, incluzând fiecare război, foamete, molimă, secetă, inchiziție, holocaust și injustiție care s-a întâmplat strămoșilor de pe linia genealogică a tatălui sunt înregistrate aici.

Împreună, aceste 44 de capitole spun poveștile echilibrului dintre esența noastră masculină și esența noastră feminină. Energetic, indiferent că suntem bărbați sau femei, avem atât esența feminină, cât și pe cea masculină. Ele sunt menite să lucreze împreună în interiorul nostru ca un tot și ca o echipă de susținere. În moștenirea noastră genetică, totuși, energia masculină și cea feminină sunt uneori în dezechilibru, generând povești de durere, frică și pierdere în interiorul nostru.

În completarea celor 44 de capitole ce ne-au fost transmise de pe linia genealogică a tatălui și a mamei, există două capitole adiționale în cartea de istorii a ADN-ului nostru privind conexiunea/separarea noastră de Dumnezeu. Codul înregistrat în aceste două capitole - ce poate fi denumit codul lui Dumnezeu - ne conectează cu centrul ființei noastre, acolo unde suntem una cu Dumnezeu. Planul nostru de detaliu original conține o profundă conexiune cu El. Codul lui Dumnezeu din noi nu este totuși, întotdeauna, activ. Experiențele și credințele separatiste și dualiste ce ne-au fost transmise prin intermediul liniei noastre genealogice, care la rândul ei a fost programată de societate, pot cauza un defect care dezactivează acest cod. Atunci când acest cod este inactiv ne simțim deconectați.

O credință ce ne-a fost transmisă multora este aceea că trebuie să căutăm în afara noastră răspunsurile. Suntem învățați să-l vedem pe Dumnezeu separat de noi. A crede că suntem separați în vreun fel de Dumnezeu sau unii de alții este doar o iluzie a sistemului de credințe pe care l-am moștenit de la societatea tot mai degradată moral în care trăim și care nu mai valorizează rugăciunea ca mijloc de comuniune cu Divinitatea. Unele credințe culturale nu sunt bazate pe codul nostru divin, ci pe materialism, dualitate, lăcomie și lipsuri - pe ceea ce spune „sistemul” că este corect sau greșit, bine și rău. Când mergem adânc în ADN și ștergem cu ajutorul rugăciunii și al tehnicilor terapeutice poveștile despre separare, putem să ne unim din nou cu codul perfecțiunii din noi.

Biologul Dean Hamer crede că e posibil să existe o legătură genetică cu spiritualitatea. El a descoperit că o variație a genei denumite VMAT2 era prezentă mai des la cei care aveau un punctaj mai ridicat la testele de autotranscendență, determinându-l astfel să susțină că este posibil să fi găsit una dintre genele responsabile cumva de simțirea noastră spirituală. Testul măsoară caracteristici de genul sentimentul de unitate cu tot ce există în Univers, o deschidere către ceea ce nu poate fi demonstrat și o încredere în sentimentele cuiva.

Psiholog Mihai Moisoiu
Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Divinitatea din noi.
 Vizualizări articol: 2911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 31 voturi
Divinitatea din noi5.0531

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei