Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 16 (7628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În sprijinul salvatorilor

Trusă de urgențe medicale donată Salvamont de Rotary Club Suceava Cetate

Joi, 21 Ianuarie 2021 (09:13:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O trusă pentru urgențe medicale, tip rucsac, complet echipată conform baremului SMURD, a fost donată Serviciului Public Județean Salvamont Suceava de către membrii Rotary Club Suceava Cetate.

Trusa conține butelie de oxigen cu reductor presiune, manometru și distribuitor dozare, resuscitator cu mască, mască de silicon pediatrică, pipe Guedel, deschizător pentru gură, pensă pentru limbă, tub conectare oxigen atoxic, laringoscop cu lame, mască de oxigen, sfigmomanometru pentru măsurarea TA, stetoscop și multe alte accesorii de prim-ajutor.

“La Rotary Club Suceava Cetate urmărim să servim comunitatea locală mai presus de sine. Așa cum și Serviciul Public Județean Salvamont Suceava servește tuturor persoanelor pasionate de mișcare în natură, o componentă esențială a unui stil de viață sănătos, la rândul nostru, am dorit să fim alături de echipa de salvatori montani și am dat o mână de ajutor acolo unde era nevoie”, a precizat Vasile Varvaroi, președintele clubului.

Serviciul Public Județean Salvamont Suceava acţionează în aproximativ 90% din zona montană a județului Suceava, respectiv în Obcinile Bucovinei (Obcina Mare, Obcina Feredeului, Obcina Mestecănişului și Obcina Voroneţului), masivele montane Suhard, Stânişoarei, Bistriței, Rarău, versantul estic al masivului Giumalău și partea aferentă judeţului Suceava a Munţilor Călimani. În total este vorba de 59 trasee turistice montane care însumează o lungime de cca 700 km și un număr de 215 de trasee de escaladă în masivul Rarău – zona Pietrele Doamnei și zona Piatra Șoimului din municipiul Gura Humorului, la care se adaugă cca 200 de kilometri traseu de cicloturism.

“Acționăm pe o suprafață foarte mare. Anul trecut echipa noastră de 16 salvatori a intervenit la 66 de cazuri în care au fost implicate un număr de 90 de persoane. În cazul unei intervenții, echipa de prim-răspuns trebuie să să dispună de o astfel de trusă de urgențe medicale. Echipamentele medicale donate de Rotary Club Suceava Cetate, cărora le mulțumim, ne ajută la eficientizarea acțiunilor de prim ajutor calificat, având o importanță deosebită în prima fază a acțiunii de salvare a persoanelor accidentate. Trusa va fi alocată echipei care deservește zona Rarău – Pietrele Doamnei, un areal intens circulat de către turiști”, a declarat Raia Voicu, șeful Serviciul Public Județean Salvamont Suceava.

Cu acest prilej au fost reamintite regulile de bună conduită pentru traseele montane parcurse pe timp de iarnă:

  • a se ține cont de atenționările de vreme rea, respectiv cod galben / portocaliu (vânt, precipitații…) și să nu se hazardeze pe traseele montane care urmăresc crestele montane sau traseele dificile de acces în zona de creastă, întrucât din cauza vizibilității reduse orientarea poate fi dificilă, iar marcajele turistice, exceptând stâlpii indicatori, sunt acoperite de zăpadă;

  • a se evita traversarea zonelor de jgheab sau urcarea pe aceste zone, unde sunt acumulări mai mari de zăpadă viscolită și cu cornișe de zăpadă la limita superioară a acestora;

  • să fiți echipați corespunzător, cu ghete de iarnă, parazăpezi, jachetă de vânt, polar, rucsac, căciulă, ochelari, apă, mâncare…;

  • înainte de tură să se ia numerele de telefon ale serviciului Salvamont și totodată să se intereseze dacă traseul ce urmează să fie abordat este deschis;

  • în cazul în care se consideră că au anumite probleme sau s-a pierdut marcajul traseului, este indicat să se telefoneze serviciului salvamont pentru informații sau pentru intervenții în timp optim, pentru a se evita situații neplăcute, uneori critice;

  • să se ia în considerare că timpii de parcurgere al unui traseu în condiții de iarnă se pot dubla față de timpii afișați pe indicatoare.

“Această donație a fost posibilă cu ajutorul partenerilor noștri de la Angiospectru Med, sponsor unic, cărora le mulțumim pentru că au fost alături de noi în acest demers de a sprijini echipa Serviciului Public Județean Salvamont Suceava. Educația și sănătatea sunt cele două direcții principale de acțiune ale clubului nostru. Salvatorii montani le fac pe amândouă. Prevenție prin educație și sfaturi utile pentru cei pasionați de activitățile montane. De asemenea, au grijă de sănătatea și viața turiștilor atunci când se impune intervenția lor”, a precizat Mihai Jr. Crețeanu, coordonatorul acțiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trusă de urgențe medicale donată Salvamont de Rotary Club Suceava Cetate.
 Vizualizări articol: 1412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Trusă de urgențe medicale donată Salvamont de Rotary Club Suceava Cetate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei