Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 16 (7628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Caz școală pro-centură

Centura de siguranță pare să fi făcut diferența în cazul accidentului lui Daniel Bodnar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul dramaticului accident în care a fost rănit grav Daniel Bodnar, pasager în mașina condusă de un alt activist de mediu, aduce în atenție un detaliu foarte important, spunem noi. Daniel Bodnar nu avea centura de siguranță, în timp ce tânărul de la volan, Dan Ghinghiloschi, o avea. Dacă Daniel Bodnar a suferit o ruptură a coloanei lombare și o fractură complexă la un picior, șoferul a scăpat cu leziuni mult mai ușoare. Acesta a fost ținut în scaun de centură, în ciuda faptului că mașina a lovit mai multe obstacole. Fiind vorba și de impact din lateral, centura de siguranță poate face adesea diferența și ar fi important să ținem cont de asta.

Accidentul s-a produs în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 2.20, pe raza comunei Sucevița.

Din cercetările preliminare ale polițiștilor rezultă că Dan Ghinghiloschi, în vârstă de 24 de ani, din Solca, aflat la volanul unui BMW cu volan pe dreapta, având direcția de deplasare dinspre centrul comunei Sucevița spre comuna Marginea, pe un sector de drum în linie dreaptă, a pierdut controlul asupra direcției de mers spre stânga (partea pe care se afla Daniel Bodnar). Autoturismul a lovit un podeț, apoi poarta de acces a unei gospodării și stâlpul din dreapta al porții respective, după care a pătruns în șanț, unde a lovit un indicator rutier. Mașina a rulat metri bună în derivă, un indiciu destul de clar al vitezei.

Dacă în cazul fracturii de la picior centura nu are legătură, în cazul leziunii de la coloană lipsa acesteia a contribuit probabil decisiv la leziunea suferită.

Tânărul de la volan le-a spus polițiștilor că ”i-a fugit” spatele mașinii și nu a mai reușit să o controleze. Având în vedere cum a pierdut acesta controlul, pe o porțiune în aliniament, este posibilă și adormirea la volan, pentru o fracțiune de secundă. Din informațiile noastre, activiștii se deplasau cu două mașini și nu s-a pus problema de a fi jenați în trafic de cineva. Din păcate, până acum, nici unul dintre cei care au fost acolo nu a dat un mesaj în care să relateze ce s-a întâmplat și să liniștească spiritele.

Daniel Bodnar a ajuns la Spitalul Județean Suceava cu paraplegie provocată de ruptura de la coloana lombară. El a mai suferit și o fractură complexă de gleznă, care însă nu pune probleme majore privind evoluția pe termen lung.

Deși tot mai multe mașini au sisteme de avertizare privind atașarea centurii de siguranță, numărul celor care circulă fără acest sistem de siguranță rămâne unul ridicat. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centura de siguranță pare să fi făcut diferența în cazul accidentului lui Daniel Bodnar.
 Vizualizări articol: 9066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 6 voturi
Centura de siguranță pare să fi făcut diferența în cazul accidentului lui Daniel Bodnar3.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei