Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 dec 2020 - Anul XXV, nr. 306 (7611)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest la Spitalul Rădăuți, după ce Primăria a decis schimbarea directorului de îngrijiri

Miercuri, 30 Decembrie 2020 (12:28:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tensiunile dintre noua conducere a Primăriei Rădăuți și conducerea Spitalului Municipal se acutizează, după ce administrația locală, sub autoritatea căreia se află unitatea medicală, a decis schimbarea directorului de îngrijiri, asistenta Doina Tipa, cu asistenta Maria Ecaterina Cîrdei. Aceasta din urmă este numită în funcție începând cu data de 4 ianuarie 2021, prin decizia viceprimarului cu atribuții de primar Ciprian Țarievici.

Schimbarea îi nemulțumește pe o parte dintre cei care îi vor fi subordonați direcți, respectiv asistentele medicale și infirmierele din spital. Acestea au făcut o scrisoare de protest pe care o vor înainta managerului spitalului, Traian Andronachi, prin care îl informează că nu sunt de acord cu înlocuirea Doinei Tipa.

Contactat telefonic, managerul Traian Andronachi a declarat că încă nu a primit scrisoarea de protest dar este la curent cu nemulțumirea angajaților. El consideră că Doina Tipa ar trebui să rămână director de îngrijiri deoarece și-a exercitat foarte bine atribuțiile, aspect evidențiat și de susținerea de care se bucură din partea personalului medical. Andronachi a subliniat că în spital există 11 persoane care îndeplinesc, din punct de vedere legal, condițiile pentru ocuparea funcției și atunci când a întrebat în cele 24 de secții, care dintre cele 11 persoane ar fi cea mai indicată să fie director de îngrijiri, din 23 de secții a fost indicată Doina Tipa și într-o secție oamenii au evitat să se pronunțe. În opinia managerului, decizia Primăriei de a amâna organizarea concursurilor pentru Consiliul Director al spitalului a avut scopul de a fi înlocuite, imediat ce le expiră mandatele, persoanele cu care el colaborează foarte bine. Spitalul a trimis mai multe adrese la Primărie prin care anunța expirarea mandatelor membrilor Comitetului Director și trebuie organizate concursuri, însă Primăria nu a răspuns solicitărilor.

În același registru, de tensionare a lucrurilor la spital, s-ar încadra și controalele dispuse de primarul Bogdan Loghin, prin care angajați ai Primăriei Rădăuți au fost trimiși la spital să verifice, printre altele, graficul efectuării gărzilor medicilor în anul 2020, documentele care au stat la baza organizării concursurilor în 2019 și 2020 și sesizările înregistrate în cursul acestui an.

În legătura cu situația de la spital l-am contactat telefonic pe viceprimarul Ciprian Țarievici, care a spus că este într-o ședință și nu poate vorbi. „Sunați-mă peste 10 minute”, a spus el. Ulterior nu a mai răspuns la telefon, însă am fost contactați de consilierul primarului, Corneliu Cîrdeiu, care a spus că la solicitarea viceprimarului ne va răspunde la întrebări. În legătură cu numirea noului director de îngrijiri la Spitalul Municipal, Corneliu Cîrdeiu a declarat că este temporară, până la organizarea concursului și că alegerea s-a făcut „la sugestia unui număr mare de cadre medicale”. Potrivit acestuia, ceea ce o recomandă pe Maria Cîrdei pentru funcție este experiența și pregătirea profesională: „a fost asistent medical principal și este asistentă șefă la Maternitate. Îndeplinește criteriile legale de a ocupa funcția”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest la Spitalul Rădăuți, după ce Primăria a decis schimbarea directorului de îngrijiri.
 Vizualizări articol: 4403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protest la Spitalul Rădăuți, după ce Primăria a decis schimbarea directorului de îngrijiri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei