Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2020 - Anul XXV, nr. 287 (7592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 1.000 de polițiști și lucrători ai MAI, angrenați pentru siguranța procesului electoral în 560 de secții de vot

Duminică, 6 Decembrie 2020 (12:53:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii din cadrul IPJ Suceava, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, precum și ai alte structuri M.A.I., se află în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecție, ordine și siguranță publică la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot. Pentru a preveni apariția unor incidente care ar putea perturba procesul de votare, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, dispozitivele de ordine și siguranță publică au fost suplimentate cu efective de la alte structuri, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții. Timp de două zile, aproximativ 1088 de angajați ai M.A.I. se află în misiuni pentru asigurarea măsurilor de pază, protecție, ordine și siguranță publică, pentru intervenția efectivă la eventualele incidente, precum și pentru monitorizarea traficului.

În județul Suceava au fost constituite 560 de secții de votare, paza și protecția acestora fiind asigurată de polițiști împreună cu celelalte structuri de ordine și siguranță publică. Polițiștii rutieri sunt și ei în teren, organizând filtre rutiere pentru monitorizarea traficului și pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite în context electoral.

Un număr de 176 de polițiști sunt mobilizați în cadrul echipelor de cercetare și verifică și soluționează sesizările de posibile incidente electorale, iar aproape 560 de angajați asigură protecția secțiilor de votare. 

În privința procesului electoral aflat în desfășurare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare are obligația să ia toate măsurile pentru a sigura corectitudinea operaţiunilor de votare și pentru ca alegerile să decurgă în bune condiţii, atribuțiunile acestuia întinzându-se și în afara localului de vot, până la o distanță de 50 m. În afară de membrii biroului electoral al secţiei de votare, de candidaţi, și de celelalte persoane prevăzute de reglementările legale, nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare. Persoanele care refuză să se conformeze dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot şi în împrejurimi, pot primi o amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei. De asemeni, sfătuirea alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral se sancționează cu amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei.

Alegătorii și toate celelalte persoane implicate în procesul electoral trebuie să respecte măsurile speciale de protecție stabilite în contextul pandemiei de COVID-19, astfel încât să fie evitată răspândirea virusului SARS-CoV-2.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.000 de polițiști și lucrători ai MAI, angrenați pentru siguranța procesului electoral în 560 de secții de vot.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.000 de polițiști și lucrători ai MAI, angrenați pentru siguranța procesului electoral în 560 de secții de vot0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei