Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2020 - Anul XXV, nr. 273 (7578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cursurile universitare sunt online, dar pentru gratuitatea la tren legitimațiile de student trebuie vizate pe anul în curs

Joi, 19 Noiembrie 2020 (10:21:33)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenții care vor să beneficieze de gratuitatea la călătoriile cu trenul trebuie să știe că pentru aceasta trebuie să aibă vizate legitimațiile de student pentru anul în curs sau ca universitatea să le confirme la CFR calitatea de student. Regula este valabilă inclusiv la universitățile care din martie până acum au avut cursuri doar online. Altfel, biletul de tren trebuie plătit. În această situație s-a trezit o tânără din municipiul Suceava, Magdalena Petracovici, studentă în anul IV la Facultatea de Medicină din Cluj. Ea spune că a trebuit să facă o călătorie cu trenul și, deoarece din martie până acum activitatea școlară a fost doar online și nu a ajuns fizic la facultate pentru vizarea legitimației de student, a solicitat la secretariatul universității să i se trimită o adeverință prin care care să-i fie atestată calitatea de student. În gară, la casa de bilete, surpriză: a aflat că trebuie să plătească biletul. „Au spus că trebuie să plătesc integral biletul, dacă nu am legitimația vizată, că de la 1 noiembrie nu mai este suficientă adeverința de la facultate, deși noi avem în continuare orele doar online. Au spus că trebuie încheiată o convenție între facultate și CFR. Am plătit 70 de lei, deși legea îmi dă dreptul la călătorii gratuite cu trenul”, a spus tânăra.

În legătură cu gratuitatea pentru studenți, CFR Călători precizează că studenţii români și străini înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate din România, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern, la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic, în condițiile în care au legitimații de student pentru reducere/gratuitate la transport, vizate pe anul universitar în curs.

În perioada stării de urgență sau de alertă, în loc de legitimaţie de student pentru reducere/gratuitate la transport, studenții pot prezenta o adeverință emisă pentru anul universitar în curs, inclusiv în format electronic, dar asta numai în condițiile în care calitatea de student a fost confirmată şi transmisă on-line la CFR Călători de către facultate. Prin urmare, studenții pot beneficia de bilet de tren gratuit în baza unei adeverințe doar dacă facultatea a confirmat on-line la CFR Călători calitatea de student, adică a fost creat și validat profilul de student.

Dacă profilul de student a fost creat și validat, studenții pot achiziționa bilet de călătorie CFR și în sistem on-line sau de la automatele de bilete. Profilului de student se poate realiza în baza înregistrării datelor de identificare pe site-ul www.cfrcalatori.ro, dintr-un cont de utilizator on-line, și a confirmării calității de student care beneficiază de gratuitate la transportul pe calea ferată, transmisă electronic de facultate, ale cărei date de contact oficiale sunt înregistrate și validate. O altă modalitate este prin validarea calității de student la casele de bilete în baza prezentării în original a legitimației de student pentru reducere/gratuitate la transport vizată pe anul universitar în curs.

Confirmarea/validarea calității de student, beneficiar de gratuitate la transportul pe calea ferată, se efectuează o singură dată pentru fiecare an universitar în cadrul căruia au loc călătoriile.

La controlul biletelor în tren, studenții trebuie să prezinte atât biletul ( cu excepția biletelor cumpărate on-line care nu necesită a fi tipărite și a căror validarea se face în baza ID bilet și a numelui studentului), cât și legitimaţia de student vizată pe anul universitar în curs, în original.  

În cazul în care această procedură nu este respectată, în tren studenții vor fi consideraţi ca fiind fără legitimaţie de călătorie şi vor suporta plata tarifelor de taxare în tren – superioare tarifelor de la casele de bilete, iar în caz contrar vor fi coborâți din tren la prima stație și li se va întocmi proces verbal de contravenție pentru distanța deja parcursă.

CFR precizează că facultăților le revine întreaga răspundere privind distribuirea și vizarea în timp util a legitimaţiilor de student pentru reducere/gratuitate la transport, precum și pentru transmiterea on-line a confirmării calității de student către CFR Călători, în cazul eliberării de adeverințe în locul emiterii sau vizării legitimațiilor de student pentru obținerea gratuității la transportul feroviar, în perioadele stării de urgență sau alertă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursurile universitare sunt online, dar pentru gratuitatea la tren legitimațiile de student trebuie vizate pe anul în curs.
 Vizualizări articol: 1818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursurile universitare sunt online, dar pentru gratuitatea la tren legitimațiile de student trebuie vizate pe anul în curs0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei