Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2020 - Anul XXV, nr. 249 (7554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Suceava și-a luat adio de la doctorul Cristian Irimie, cu ceremonial militar cu Gardă de Onoare

Joi, 22 Octombrie 2020 (20:37:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de oameni l-au condus, joi, la locul de veșnică odihnă pe cunoscutul medic sucevean Cristian Irimie. Prieteni, colegi, autorități locale, oameni de cultură și oameni care l-au cunoscut doar ca medic au venit la Biserica Sfântul Dumitru și la cimitir ca să-i aducă un ultim omagiu și pentru a fi alături de familie. Printre ei au fost și primarul orașului, Ion Lungu, și fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, foștii prefecți Ioan Cușnir și Vasile Ilie, consilieri locali și județeni și mulți, foarte mulți medici, în activitate sau pensionari.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un impresionant sobor de preoți, de la mai multe biserici din Suceava, care în cuvântul de final au evocat personalitatea doctorului Irimie. Un mesaj în acest sens a fost transmis și de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

În fața mulțimii adunate în jurul sicriului, familia a transmis, prin vocea unuia dintre preoți, mulțumiri din partea celui care a fost dr. Cristian Irimie, către pacientele și familiile lor care i-au acordat încrederea și și-au încredințat viața în mâinile sale; către foștii colegi, pe care i-a cunocut atât din postura de colegi, cât și din cea de șef de instituție; către autoritățile care i-au apreciat activitatea și i-au acordat distincții și medalii – președintele României, primarul Sucevei, Ion Lungu, și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. De acolo de unde veghează acum, doctorul Irimie a transmis mulțumiri și către fostul manager al spitalului din Suceava, Vasile Rîmbu, alături de care a pornit procesul de modernizare a celei mai mari unități medicale din județ.

Pe drumul de la Biserica Sfântul Dumitru către Cimitirul Armean, doctorul Cristian Irimie a trecut pentru ultima oară prin fața casei, înainte de a fi dus acolo unde își va dormi somnul de veci.

La sosirea la cimitir, Garda de Onoare a Jandarmeriei i-a prezentat onorul, iar când sicriului a fost coborât în mormânt, militarii au executat trei salve cu cartușe de manevră.

L-au plâns lângă sicriu toți cei care i-au apreciat  valoarea profesională și umană și faptele cu care a contribuit la sănătatea sucevenilor, la dezvoltarea și consolidarea Spitalului de Urgență și la îmbunătățirea sistemului medical din județ și din țară, în perioada când a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Și-a slujit profesia cu devotament, a iubit oamenii și a fost toată viața în slujba lor. Nu a urmărit să demonstreze ceva cuiva, ci doar și-a făcut datoria pe care și-a asumat-o, până în ultima zi în care a lucrat. N-a așteptat onoruri publice, dar le-a primit, fiind printre puținii oameni pe care concetățenii săi l-au apreciat și în timpul vieții. Lovit crunt de o boală necruțătoare, a dus-o pe picioare fără să se plângă și a încercat mereu să-i protejeze pe cei din jur de povara ce i-a fost dată. Ne vor lipsi echilibrul său, umorul și ironia blândă cu care privea mereu cenușiul din jur.

 

Doctorul Cristian Irimie s-a stins la doar 67 de ani, în urma unui infarct. De mai mulți ani suferea de cancer la colon.

Medicul Cristian Irimie a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, a condus Direcția de Sănătate Publică Suceava și Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, a fost președinte al Colegiului Medicilor Suceava și medic la Centrul Militar Județean al Ministerului Afacerilor Interne.

“Cu enorm regret anunțăm pierderea unui medic sucevean de excepție, prin trecerea în neființă a dlui dr. Irimie Cristian Anton. Colegiul Medicilor Suceava și-a pierdut un membru marcant, pe cel care i-a fost și președinte ani la rând, un profesionist de marcă, precum și o persoană care a luptat și la nivel național pentru corpul medical.

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, Cristian Irimie a condus Direcția de Sănătate Publică Suceava și Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Cristian Irimie a ocupat și funcția de consilier județean, iar în ultimii patru ani a fost consilier local în Suceava. În primăvara lui 2018, când coordona Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean Suceava, doctorul Irimie a ieșit la pensie.

Am avut o colaborare foarte bună, atât atunci cât a fost la spital, în calitate de ministru secretar de stat și apoi consilier local. Știam de suferința sa, a dus boala cu demnitate, a spus să nu mai contăm pe el pentru un nou mandat, că se retrage din activitate.

A fost un bun doctor, profesionist, multe din realizările de la Spitalul Județean i se datorează și lui.

În calitate de consilier local a fost foarte conștiincios și profesionist, trata cu toata seriozitatea problemele de pe ordinea de zi a Consiliului Local și era o voce ascultată. Dumnezeu să-l ierte, este o mare pierdere pentru Suceava, Consiliul Local și PNL. Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat primarul din Suceava, Ion Lungu.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava și-a luat adio de la doctorul Cristian Irimie, cu ceremonial militar cu Gardă de Onoare.
 Vizualizări articol: 4203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava și-a luat adio de la doctorul Cristian Irimie, cu ceremonial militar cu Gardă de Onoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei