Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2020 - Anul XXV, nr. 204 (7509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În județul Suceava sunt 370 de cazuri de Covid în evoluție; 35 de localități sunt libere de Covid

Luni, 31 August 2020 (13:54:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul de cazuri active (în evoluție) de Covid-19 în județul Suceava este de 370, la data de 31 august a.c., conform informării de presă transmisă de Prefectura Suceava. La nivelul județului Suceava, incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 0.49 la mia de locuitori.

Distribuția cazurilor de Covid -19 pe unități administrativ-teritoriale arată că, din cele 114 unități administrativ-teritoriale din județ, 35 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 20 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție, iar 4 au peste zece cazuri în evoluție.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore a fost internată o persoană dintre cele diagnosticate cu  Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 6 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 548 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 158 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 98 de pacienți sunt în zona tampon și 292 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 158 de pacienți diagnosticați Covid- 19, 94 de pacienți prezintă forme medii ale bolii, 51 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care patru sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 340 de paturi libere, din care 34 pentru pacienți cu Covid-19, 202 în sectorul Non-Covid și 104 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 6 paturi pentru pacienți non- Covid, 2 paturi pentru pacienti Covid-19 și 18 ventilatoare, din care 6 pentru pacienți Covid-19.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 60 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 43.436, în ultimele 24 de ore fiind testate 129 de persoane.

 

 60 de suceveni diagnosticați cu Covid sunt în izolare la domiciliu

 

În carantină sunt 337 de persoane care au intrat în contact direct cu persoane confirmate cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, și persoane venite din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat. În izolare la domiciliu se află 60 de persoane diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării.

Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului se înregistrează  4.394 de persoane declarate vindecate.

În cursul zilei de 30 august a.c., polițiștii au verificat 423 de persoane și 78 de firme cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile competente și să adopte un comportament preventiv. Purtați corect masca de protecție, aruncați-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac și spălați-vă imediat mâinile cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cu soluții pe bază de alcool. Nu vă atingeți ochii, gura, nasul dacă nu v-ați spălat pe mâini. Păstrați distanța de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane. Curățați periodic suprafețele de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă. În cazul apariției simptomatologiei specifice Covid-19, accesați numărul unic de urgență 112. Consultați periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus”, este mesajul prefectului Alexandru Moldovan pentru suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În județul Suceava sunt 370 de cazuri de Covid în evoluție; 35 de localități sunt libere de Covid.
 Vizualizări articol: 1323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În județul Suceava sunt 370 de cazuri de Covid în evoluție; 35 de localități sunt libere de Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei