Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2020 - Anul XXV, nr. 193 (7498)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gheorghe Flutur: La Gura Humorului se va deschide un Turn Eiffel al Nordului României, al Bucovinei

Marţi, 18 August 2020 (15:17:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat încântat de noul turn panoramic care va fi deschis în partea superioară a pârtiei Șoimul din Gura Humorului, în Obcina Voroneț, care poate fi considerat un turn Eiffel al nordului României. Gheorghe Flutur și primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc au urcat până la cel de-al șaselea nivel al turnului panoramă, de unde se poate vedea „aproape jumătate din Bucovina”, așa cum a spus șeful administrației județene. „Nu se poate mai frumos de atât. Suntem la mine acasă, la Gura Humorului, . pe Obcina Voronețului, într-un turn panoramă cum nu am mai văzut în România. Este o investiție pe fonduri europene făcută de primăria Gura Humorului și vreau să-i felicit pe humoreni, pe primarul Marius Ursaciuc, pentru că în felul acesta putem să vedem jumătate de Bucovină”, a spus Gheorghe Flutur. El a subliniat că turiștii vor avea la dispoziție patru lunete pentru observarea peisajului și a ținuturilor înconjurătoare. „În spate se vede orașul Gura Humorului, cu râul Moldova. Dar de aici se văd  munții Rarău, Giumalău, Ceahlău, Călimani, se vede toată depresiunea spre Câmpulung Moldovenesc și se vede o priveliște superbă spre Suceava. Este ceva fantastic pentru cei care vor vizita Bucovina, Gura Humorului, județul Suceava. Un loc de vis. Cred că vor veni foarte mulți să-și facă fotografii de referință, în acest turn Eiffel al Nordului României, al Bucovinei. Bravo Marius Ursaciuc și mă bucur că proiectele noastre de mulți ani tot prind contur și tot dăm câte unul la spate realizat”, a declarat Flutur. El a adăugat că în turn vor fi amenajate și mai multe terase, unde aceștia vor putea servi „ceaiuri specifice zonei”, iar la baza acestuia va fi amenajat un spațiu de joacă pentru copii, precum și o zonă pentru fitness.

La rândul său, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a spus că turnul va fi finalizat și va fi deschis în aproximativ trei săptămâni. Marius Ursaciuc a adăugat că turiștii vor avea la dispoziție și două trasee amenajate pentru drumeții, de la baza pârtiei și până la turnul de observare. „Acum suntem la 30 de metri de partea superioară a pârtiilor Șoimul 1 și 2. O investiție care în vrei trei săptămâni va fi finalizată. Bucovina arată extraordinar și de jos și de sus. Iar turiștii pot ajunge aici cu telescaunul, sau pot să ajungă pe două trasee ușoare în care pot îmbina utilul cu plăcutul. Puteți admira pe aceste trasee și Piatra Pinului, o rezervație paleontologică, dar și Piatra Șoimului, o formațiune muntoasă în mijlocul pădurii, unde legenda spune că în grota de acolo a fost prima chilie a lui Daniil Sihastru. De asemenea, la baza turnului copiii vor putea să se bucure de un parc de joacă,  cu panouri de cățărare și multe alte surprize”, a declarat Marius Ursaciuc. El a subliniat faptul că și prin acest turn și prin cele două trasee Gura Humorului se pregătește să își consolideze poziția pe care a câștigat-o timp de 16 ani în turismul din Bucovina, din România, dar și la nivel european.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur: La Gura Humorului se va deschide un Turn Eiffel al Nordului României, al Bucovinei.
 Vizualizări articol: 2709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gheorghe Flutur: La Gura Humorului se va deschide un Turn Eiffel al Nordului României, al Bucovinei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei