Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2020 - Anul XXV, nr. 161 (7466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Zeci de societăți comerciale, verificate dacă respectă măsurile anti COVID-19

Duminică, 12 Iulie 2020 (09:19:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de societăți comerciale au fost călcate de echipe mixte de control doar într-o singură zi în cadrul unei acțiuni care a avut ca scop prevenirea răspândirii SARS-Cov2 si verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție impuse de legislație. La acțiune au participat peste 100 de polițiști, jandarmi, lucrători ISU dar si specialiști din cadrul ITM, DSP, DSVSA.

Controalele s-au derulat în zonele Gura Humorului, Cacica, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. Au fost vizate, în special, localurile publice care au deschise terase, parcurile, zonele centrelor comerciale, piețe, târguri dar și gările, autogările și mijloacele de transport în comun. Din cele 68 de societăți comerciale verificate în 15 situații s-au descoperit nereguli și au fost aplicate amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului de către agenții economici, valoarea sancțiunilor fiind de 2.565 de lei.

”Acțiunile de control vor continua zilnic, urmând a se desfășura cu efective suplimentare și în sistem integrat cu participarea partenerilor instituționali. Acțiunile se încadrează în măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prevenirea infectării cu Covid-19 fiind o prioritate națională. În aceste sens, vom acționa în zonele aglomerate din județul Suceava și vom verifica modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

 

  • Recomandările instituțiilor statului

 

Autoritățile au venit și cu o serie de recomandări către populație și agenții economici deopotrivă pentru prevenirea răspândirii COVID-19:

-purtarea corectă a măştii de protecţie în spaţii închise, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă şi săpun şi/sau dezinfectarea cu soluțíi pe bază de alcool;

-spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun şi folosirea de soluţii dezinfectante pe bază de alcool;

-păstrarea distanţei de cel puțin 1,5 metri între persoane;

-curăţarea periodică a suprafeţelor de contact (mânere, mese etc) cu soluţíe dezinfectantă;

-în cazul apariţiei simptomatologiei specifice COVID-19, se va apela numărul unic de urgenţă 112;

-consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de societăți comerciale, verificate dacă respectă măsurile anti COVID-19.
 Vizualizări articol: 2368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zeci de societăți comerciale, verificate dacă respectă măsurile anti COVID-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei