Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2020 - Anul XXV, nr. 161 (7466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Țările europene cu restricții pentru români, din cauza Covid-19

Duminică, 12 Iulie 2020 (16:17:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Numărul mare de noi cazuri de Covid-19 înregistrat pe teritoriul României face ca tot mai multe state să impună restricții de călătorie pentru români. Până la această dată, 13 țări europene impun românilor diverse forme de restricții, de la izolare până la 14 zile de la sosirea pe teritoriul statului respectiv, până la obligația unui test PCR negativ sau chiar interdicție totală de intrare în țară, cum au decis Lituania sau Malta. Lista cu informațiile actualizate poate fi consultată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, secțiunea „Atenționări de călătorie” https://www.mae.ro/node/51880.

Statele cu restricții de călătorie pentru români sunt Austria, Cipru, Finlanda, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Olanda, Slovacia, Slovenia și Marea Britanie.

Olanda „recomandă ferm” izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul acestei țări. De asemenea, toți pasagerii cu vârsta peste 13 ani care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Regatul Țărilor de Jos, indiferent de țara din care sau spre care călătoresc, au obligația de a completa o declarație de sănătate pe propria răspundere.

În Lituania, accesul pentru rezidenţii din România este interzis din data de 13 iulie.

În Grecia, începând de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, se poate intra doar cu test negativ la coronavirus, făcut în ultimele 72 de ore. Toți cetățenii străini care intră în Grecia pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligați să prezinte un test molecular negativ (PCR) pentru Covid-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Autoritățile elene subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii.

Prezentarea acestui test nu exclude obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testării aleatorii la intrarea pe teritoriul Republicii Elene.

Autoritățile din Grecia au comunicat că platforma electronică care permite completarea formularului Passenger Locator Form nu va fi disponibilă până marți, 14 iulie, ora 00.01, pentru intrarea în Grecia pe cale rutieră. Astfel, cetățenii români care au completat deja aceste formulare vor putea intra prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, iar cei care nu au formularul completat până la acest moment vor trebui să își reprogrameze călătoria începând cu miercuri, 15 iulie. Formularele electronice sunt în continuare disponibile pentru intrare pe cale aeriană sau maritimă.

 

În Austria, românii care nu respectă izolarea riscă o amendă de până la 1.450 de euro

În Austria românii trebuie să prezinte un certificat medical (în limba engleză sau germană) de test negativ PCR pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 4 zile. Pentru persoanele care nu dețin un astfel de certificat se aplică măsura izolării pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau într-o unitate de cazare, pentru care trebuie prezentată dovada rezervării. În situația în care persoanele călătorind din România nu pot prezenta la intrarea în Austria un test Covid-19 şi dovada cazării, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul austriac.

Dacă pe perioada celor 14 zile de izolare este efectuat un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 al cărui rezultat este negativ, măsura autoizolării se suspendă. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro.

Potrivit autorităților austriece, măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri.

În Cipru, la intrarea în țară trebuie făcută dovada efectuării unui test PCR, datat cu maxim 72 de ore anterior călătoriei. Pasagerilor care nu dețin rezultatele testului le va fi refuzată îmbarcarea, cu excepția celor care prezintă dovada că nu există capacități de testare în țara de proveniență. Aceștia vor fi testați la sosire și obligați să se izoleze până la primirea rezultatelor testului. Costurile testării și ale zilelor de izolare vor fi acoperite personal.

În Estonia, Finlanda, Irlanda, Letonia, Slovenia este obligatorie izolarea sau carantina la locul de domiciliu timp de 14 zile.

În Slovacia, cetăţenii români trebuie să intre în izolare la reşedinţa temporară (hotel, unitate de cazare etc.) şi să efectueze un test RT PCR pentru COVID-19 în Republica Slovacă, după a 5-a zi de izolare. Dacă testul este negativ, îşi pot continua sejurul.

În Marea Britanie, românii sunt obligați să se izoleze timp de 14 zile, încălcarea dispoziției fiind pedepsită cu amendă de până la 1.000 de lire sterline. Înainte de a călători, românii au obligația de a indica adresa la care se vor izola și traseul de la frontieră la adresa respectivă, prin completarea unui formular online, disponibil pe pagina www.gov.uk/uk-border-control. De asemenea, este necesară descărcarea aplicației NHS de urmărire a contactelor, care va deveni disponibilă pe aceeași pagină web.

Reguli care prevăd controale medicale la graniță și carantină au fost anunțate duminică pentru români, bulgari, portughezi, suedezi și britanici și de Ungaria, pentru perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Țările europene cu restricții pentru români, din cauza Covid-19.
 Vizualizări articol: 2508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Țările europene cu restricții pentru români, din cauza Covid-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei