Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2020 - Anul XXV, nr. 161 (7466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repartizarea computerizată

Cu ce medii de admitere s-a intrat anul acesta, pe timp de pandemie, la liceele sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 4.500 de absolvenți de clasa a VIII-a din judeţul Suceava au aflat vineri, 10 iulie, care sunt liceul și specializarea unde au fost admiși în urma repartizării computerizate, în funcție de notele de la evaluarea națională și de mediile din gimnaziu. Media de admitere la liceu s-a calculat în continuare în funcţie de media de la evaluarea națională 2020 (care are o pondere de 80% în media de admitere la liceu) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%). Rezultatele etapei I de la admiterea la liceu 2020 s-au afișat vineri, în jurul orei 14:00, pe site-ul oficial admitere.edu.ro.

Publicarea rezultatelor este organizată pe județe, datele sunt anonimizate, iar candidații în ordinea mediei vor putea să vadă la ce liceu au fost repartizați folosind codul primit la evaluarea națională sau la înscrierea la admitere. Vor putea folosi și direct codul, pe care-l pot introduce în pagină pentru a căuta la ce liceu au fost repartizați. Vă reamintim că județul Suceava are anul acesta 22 de elevi care au obținut 10 pe linie la evaluarea națională. 75,8% dintre absolvenții de clasa a VIII-a suceveni au obținut medii peste 5 la evaluarea națională, după soluționarea contestațiilor. Într-un clasament la nivel național, județul Suceava este în zona mediană, fiind aproape de media pe țară de 76,2%.

 

În top, Colegiul „Ștefan cel Mare” și Colegiul „Petru Rareș” Suceava

Într-un clasament pe județ, după ultima medie de intrare, conduce Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, cu media 9,68, la Mate – Info bilingv engleză (28 de locuri), urmat de Colegiul Național „Petru Rareș”, cu media 9,64, specializarea Mate – Info bilingv engleză (28 de locuri), Mate-Info bilingv germană, cu media 9,52 (14 locuri), Științe ale Naturii bilingv engleză, cu media 9,51 (14 locuri), urmat din nou de Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava, cu media 9,44, la specializarea Mate – Info (56 de locuri) etc.

La polul opus, avem elevi care au intrat cu nota 2,57, la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, specializarea Construcții, cu 2,58, la specializarea Agricultură, iar alt elev a intrat cu 3,03 la Colegiul Tehnologic „Niculai Nanu” Broșteni, specializarea Matematică-Fizică. Cu nota 3,26 s-a intrat la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, la specializarea Mecanică, iar cu 3,53 a fost admis un elev la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana, la specializarea Mecanică.

 

Note foarte mari!

La Colegiul Național „Petru Rareș”, la secția Matematică - informatică bilingv engleză, notele de admitere în clasa a IX-a au variat între nota 10 și nota 9,64, la Matematică - informatică bilingv germană: între nota 10 și nota 9,52, la Matematică - informatică bilingv franceză: 9,66-8,71, la Matematică - informatică: 9,88-9,32, la Științe sociale bilingv engleză: 9,73-9,27, la Științe sociale bilingv franceză: 9,90-8,65, la Științe Sociale: 9,53-9,00, la Științele naturii bilingv engleză: 10-9,51, la Științele naturii bilingv germană: 9,78-9,18, la Științele Naturii 9,80-9,21. 

La Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, cele mai mari medii de intrare în liceu au fost la secția Mate-info (două clase): media maximă 9,85; la Științe sociale (trei clase): media 9,76; la Filologie (o clasă): media maximă de admitere 9,83. La secția Mate-Info, cea mai mică medie de admitere a fost 9,01. La Științe sociale, ultima medie a fost 8,72, iar la Filologie, ultima medie de admitere a fost 8,67.

La clasele vocaționale, cu 56 de elevi în total, după probele de aptitudini, cea mai mare medie a fost 9,97 și cea mai mică medie a fost 8,49, profil pedagogic, specializarea învățători-educatoare.

La Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, media cea mai mare de admitere la secția Matematică-Informatică a fost de 9,92, iar cea mai mică 9,05, în total 56 de candidați admiși. La secția Științe ale Naturii, s-a intrat cu medii cuprinse între 9,99 și 8,96 (56 de candidați), la Științe sociale, media cea mai mare a fost 9,69 și media cea mai mică de intrare a fost 8,80 (56 de candidați), iar la Filologie, cea mai mare media a fost 9,79, iar cea mai mica 8,55 (25 de candidați admiși).

 

102 locuri rămase libere în liceele sucevene

În județul Suceava au fost înscriși 4.800 de elevi şi au fost repartizați computerizat 4.630, 200 de elevi rămânând nerepartizați. Pentru aceştia urmează a doua sesiune de admitere prin repartizare computerizată pe locurile rămase libere.Județul Suceava a avut alocate 4.732 de locuri în licee și au mai rămas neocupate 102 locuri. Au rămas locuri libere la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, 15 locuri la Mecanică și 9 locuri la Turism și Alimentație. La Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni au rămas libere 8 locuri la specializarea Agricultură și 19 locuri la Construcții. La Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus au mai rămas 14 locuri libere la specializarea Fabricarea produselor din lemn și 22 de locuri la Industrie Textilă și Pielărie. La Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni au rămas neocupate 4 locuri la Mecanică, iar la Liceul Tehnologic „Nicanor Moroșan” din Pârteștii de Jos au mai rămas 3 locuri la Turism și Alimentație. La Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni au rămas 4 locuri la Matematică – Informatică, iar la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor au mai rămas 4 locuri libere la specializarea Industrie Alimentară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu ce medii de admitere s-a intrat anul acesta, pe timp de pandemie, la liceele sucevene.
 Vizualizări articol: 3314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cu ce medii de admitere s-a intrat anul acesta, pe timp de pandemie, la liceele sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei